ZELENI KROV NA NEIMARU: Na javnom uvidu projekat zgrade u vračarskoj ulici Internacionalnih brigada

M. S.

26. 11. 2021. u 07:52

U INVESTITORSKOJ meki Vračaru, u planu je izgradnja još jedne stambene građevine površine 1.166 kvadrata. U ulici, koja je nedavno bila u žiži javnosti zbog rušenja predratne vile, u Internacionalih brigada, ali na broju 87, biće izgrađen novi stambeni objekat sa krovnim vrtom. Sudeći prema urbanističkom projektu, koji je do 30. novembra na javnom uvidu poštovaće se dozvoljena spratnost, a postojeća zgrada biće srušena.

Budući izgled stambene zgrade

Projekat predviđa objekat spratnosti dva nivoa podrumskih prostorija, prizemlje, dva sprata i uvučeni sprat. U podrumskim prostorijama planirani su spa centar, vešernice, ostave, prostorije kućnog saveta i garaža. Na svakom od nivoa nalaziće se po jedna stambena jedinica.

- Projektovan je i krovni vrt intenzivnog karaktera, a za njegovo formiranje obezbeđena je površina sa plodnim supstratom na krovu podzemnih etaža. Investitor je "Interfemili gradnja" - navodi se u urbanističkom projektu.

Inače, zamenik gradonačelnika Goran Vesić pre nekoliko dana najavio je da će se na Vračaru, pa i u Kotež-Neimaru, gde se nalazi pomenuta ulica ograničiti spratnost sa četiri na dva sprata sa uvučenim spratom. U toku je postupak za zaštitu ove celine.

Pogledajte više