SPREMNA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA: Saradnja Sigurne kuće i Centra dečjih letovališta i oporavilišta Beograd

B. B.

25. 11. 2021. u 06:47

ŠTIĆENICI Sigurne kuće ubuduće će moći besplatno da borave u odmaralištima Centra dečjih letovališta i oporavilišta Beograda. Saradnja dveju ustanova ima cilj da pruži podršku i pomogne u oporavku i rehabilitaciji ženama i deci žrtvama nasilja u porodici.

Vesna Stanojević i Tanja Santrač / Foto A. Simić

Prema rečima Tanje Santrač, direktorke CDL, svih sedam objekata - Mitrovac na Tari, na Divčibarama, na Goču, na Rudniku, Bukulja u Aranđelovcu i na Avali, biće otvoreni za štićenike. Osim smeštaja i ishrane, žene i deca će imati organizvan prevoz, kao i brojne zabavno-rekreativne sadržaje.

Koordinator Sigurne kuće Vesna Stanojević se zahvalila na saradnji, uz nadu da će ovo biti podstrek da neko prijavi nasilje, jer se jedino tako ono može smanjiti.

U svetu se obeležava dan borbe protiv žrtava nasilja u porodici. Centar dečjih letovališta Beograda je prva institucija koja je pokrenula humanitarnu aktivnost ovog tipa sa ciljem da pomogne ženama i deci, žrtvama nasilja. Skupština grada pruža podršku ženama koje izađu iz Sigurne kuće, isplatom mesečne pomoći u trajanju od godinu dana, čime ih osnažuju tokom ponovne inkluzije u redovne društvene tokove.

Pogledajte više