OBNOVA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U GROCKOJ: Radovi će trajati do sredine decembra

J.D. 04. 11. 2021. u 13:58

PRE više od mesec dana počeli su radovi na obnovi prsotija Gradskog centra za socijalni rad i kluba za stare u Grockoj.

Privatna arhiva

 Do sada je završeno više od 60 odsto planiranih radova, a planirano je da sve bude završeno do sredine decembra. Objekat se prostire na više od 600 kvadrata a ukupna vrednost radova je 27 miliona dinara.

- Ovaj objekat je useljen 1985. godine, tako da za 36 godina nijednom nije bio renoviran niti je u njega ulagano, i ovo je prva ozbiljna rekonstrukcija - istakla je Nataša Stanisavljević gradska sekretarka za socijalnu zaštitu prilikom obilaska radova. - Ovde je zaposleno 17 socijalnih radnika i ima više od 4.400 korisnika, zbog čega je važno da uslovi budu najbolji mogući. Takođe, oko tri stotine najstarijih sugrađana svaki dan koriste ovaj prostor, zbog čega će biti nabavljen kompletno novi nameštaj, vraćena bilijarska sala i druge društvene igre koje vole.

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić najavio je da će se nakon rebalansa opštinskog budžeta, koji se očekuje za desetak dana, u sve klubove za stare u mesnim zajednicama uložiti sredstva. Od grada su juče dobili milion dinara za izlete penzionera, a deo novca izdvojiće i opština.

Pogledajte više