NESTAŠICA KARTICA ZA PREVOZ: Aplikacija javnog prevoza povremeno van funkcije, a nepersonalizovane karte se teško nalaze

S. B. M.

04. 11. 2021. u 07:52

"BUSPLUS" aplikacija je pre nekoliko dana postala "BeoGRADSKA" aplikacija. Korisnici pak prijavljuju da nekima tako ažurirana ne radi, dok je drugi koriste bez problema.

Nepersonalizovane kartice nema svuda, Foto Z. Jovanović

Osim aplikacije, problema ima i sa nepersonalizovanim karticama, koje ne mogu da se nađu na svakoj trafici. To je posledica globalne nestašice čipova.

"Beogradska" kartica u prodaji je od letos, a aplikacija na mobilnim uređajima je ažurirana pre nekoliko dana. I dok pojedinim sugrađanima funkcioniše bez problema, kod drugih to nije slučaj. Stalno dobijaju obaveštenje da pristup aplikaciji nije moguć.

Mnogi i dalje koriste staru aplikaciju "Bus plus" , ali su morali da ažuriraju bazu stanica kako bi radila bez problema.

U kompaniji "Kentkart" kažu da aplikacije za android i iOS imaju novi vizuelni identitet u skladu sa promenom naziva sistema u "BeoGRADSKI prevoz".

Foto: Printskrin

- Korisnici koji imaju staru aplikaciju "Bus  plus" potrebno je da na Play Store ili Apple Store preuzmu novu aplikaciju "BeoGRADSKI prevoz". Njena funkcionalnost je ostala nepromenjena, a problemi sa pojedinim modelima telefona biće rešeni u narednim danima - navode u ovoj kompaniji.

Sugrađani se žale i da imaju problema da kupe nepersonalizovane kartice na trafikama.

Obilaze i po nekoliko prodajnih mesta kako bi našli karticu bez koje ne mogu u vozila javnog prevoza.

- Naša kompanija ulaže maksimalne napore da u globalnoj situaciji nestašice čipova što redovnije snabdeva prodajna mesta.

Prema poslednjim informacijama, prodajna mesta su snabdevena i plan je da krajem ove nedelje budu dostavljene nove količine trebovanih kartica - navode za "Novosti", u "Kentkartu".

Novi sajt u funkciji od avgusta

PODSEĆAMO, novi sajt www.beogradska.rs je u funkciji od avgusta. Na njemu korisnici mogu da dobiju informaciju koliko sugrađana čeka na obnovu kartice na šalterima u Masarikovoj i u Novom Beogradu.

Tu su i informacije o vrsti kartica, cenovnici, spisak kategorija sugrađana koji ostvaruju pravo na popust.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više