DA OHRABRIMO ŽRTVE DA PRIJAVE NAPADAČE: U opštini Savski venac održana tribina posvećena nasilju nad ženama

A. V. V.

28. 10. 2021. u 16:45

TOKOM 2021. evidentirano je 3.718 slučajeva nasilja u porodici, ali u poređenju sa prethodnom godinom nije zabeležen porast ovakvih primera.

Beoinfo

Ove podatke iznela je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević na tribini "Uticaj pandemije na nasilje nad ženama u Srbiji" koja je održana u opštini Savski venac.

- Želimo da uvedemo nultu toleranciju na nasilje i zbog toga ćemo se boriti da više nijedna žena u Beogradu i Srbiji ne trpi nasilje, bilo ono fizičko, mentalno ili seksualno. Takođe, želimo da ohrabrimo žrtve da prijave nasilje, kao i da apelujemo na sugrađane - komšije, prijatelje, rodbinu da takve primere prijave policiji jer nasilje nije privatna stvar - navela je Stanisavljevićeva i podsetila da prijave nasilništva mogu biti anonimne.

Predsednik GO Savski venac Miloš Vidović istakao je da opština pruža besplatnu pravnu podršku za svoje sugrađanke koje su žrtve nasilja.

Ova tribina je početak kampanje Grada Beograda posvećene 25. novembru kada se obeležava Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama. U narednom periodu slične tribine biće upriličene i u ostalim prestoničkim opštinama.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više