EKSPLODIRALI VENTILI NA RADIJATORIMA: Kvar na grejnim instalacijama poplavio stanove u soliteru na Novom Beogradu (VIDEO)

G. N.

28. 10. 2021. u 15:07

POSLEDNjIH dana stanari solitera u Jurija Gagarina 253 na Novom Beogradu, žive u strahu. Zasada neutvrđeni kvar na grejnim instalacijama napravio je poplavu u nekoliko stanova, kada su procureli radijatori. Iako su radnici "Beogradskih elektrana" na teren izlazili nekoliko puta, kvar nije potpuno otklonjen jer u pojedinim stanovima voda još teče. Da nevolja bude veća, svu štetu, po svemu sudeći, stanari će morati sami da nadoknade.

Privatna arhiva

Kako nam je ispričala Aleksandra Mitić, jedna od vlasnica oštećenog stana, sve je počelo još 24. oktobra, u ranim jutarnjim satima, kada su stanari čuli buku u podstanici. Upravnik stambene zajednice odmah je prijavio problem dispečerskom centru preduzeća. Radnici su došli, ali kakvi su radovi obavljeni, nije poznato.

- U ranim jutarnjim satima narednog dana u mom stanu se izlio radijator - priča nam Aleksandra. - Voda nam je bila do članaka, i prava je sreća da kablovi nisu bili uhvaćeni inače bismo verovatno stradali. Radnici su došli, pregledali stanje, zatvorili vodu u oštećenom radijatoru i rekli mi da moram o svom trošku da kupim novi radijator, njima platim 5.000 dinara za radove, jer to nije njihova nadležnost.

U istom trenutku kada se ova havarija dogodila, sa istim problemom suočile su se i komšije iz prizemlja. Narednog dana, ventil sa radijatora izleteo je u stanu na sedmom spratu, a onda je voda napravila štetu u još tri stana u vertikali.

Pogledajte više