GRAD POMAŽE OSOBAMA SA INVALIDITETOM: Individualna podrška sportistima je imperativ

G. N.

27. 10. 2021. u 18:18

NA bazenu "11. april" i u sportskoj hačli "Ranko Žeravica" postoji 40 besplatnih programa namenjenih osobama sa invaliditetom.

Foto Shutterstock

Godišnje, poseti ih oko 500.000 korisnika. Jedna od njih jesu paraolimpijka u atletici Aleksandra Martinović i njena sestra Bojana, koja se bavi plivanjem. Njih je u novobeogradskom sportskom centru obišao gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić.

- Bojana trenira na ovom bazenu  i zadovoljna je trenutnim uslovima  ali akcenat je na tome da kada dostigne rezultate koji joj omogućuju da ode na međunarodna takmičenja mi budemo tu da joj pomognemo - rekao je Radojičić. - Grad Beograd podržava ove aktivnosti kroz Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, ali tražimo načine da i individualno pomognemo svakog sportistu ili sportistkinju.

Radojičić je istakao da Grad trenutno finansira rad 340 ličnih pratilaca za decu sa invaliditetom, kao i personalne asistente za odrasle. Preko projekta "Beograd bez barijera", više od 500 stambenih zgrada je dobilo pristupne rampe.

Pogledajte više