VLADETI JEROTIĆU DEO DALMATINSKE Potez od Takovske do DŽordža Vašingtona biće nazvan po akademiku

Marija Stevanović 27. 10. 2021. u 15:03

DEO Dalmatinske ulice, na potezu od Takovske do Džordža Vašingtona poneće ime po akademiku Vladeti Jerotiću

Vladeta Jerotić / Foto V. Danilov

Inicijativa gradonačelnika Zoran Radojičića usvojila je juče Komisija za spomenike i nazive trgova, a odluka će se naći pred odbornicima Skupštine grada 8. novembra.

Sastanak sa ovom temom dnevnog reda održan je juče u Starom dvoru, a prisustvovali su i predstavnici Zadužbine Vldete Jerotića i Dragan Simeunović profesor na Fakultetu političkih nauka.

- Vladeta Jerotić je živeo na Starom gradu i u tom delu prestonice - rekla je predsednica Komisije Andrea Radulović. - Inicijativu je podneo gradonačelnik Zoran Radojičić i nadamo se da će odbornici na predstojećoj sednici usvojiti Predlog odluke da ulicu u Beogradu dobije veliki Vladeta Jerotić, jer on to svojim društvenim i stvaralačkim opusom zaslužuje.

Na sastanku se razgovaralo i o tome da u budućnosti ulice u Beogradu dobiju i znameniti Srbi iz Dubrovnika, kao što su Medo Pucić, Dum Ivan Stojanović, Luko Zore, Nikša Gradi i Antun Fabris, čime bi ulice u Beogradu po hrvatskim toponimima bile preimenovane po ovim srpskim književnicima, političarima i novinarima.

Pogledajte više