MAJCI POSAO MALIŠANIMA POMOĆ FIRMI: Goran Vesić ugostio Jelenu Dimić, samohranu ženu sa petoro dece

B. Borisavljević

23. 10. 2021. u 06:47

SAMOHRANA majka petoro dece Jelena Dimić sledeće nedelje počinje da radi kao gerontodomaćica u Surčinu, a svako dete će dobiti stipendiju.

Foto I. Marinković

Obećanje koje je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, dao kada je posetio ovu porodicu ispunjeno je. Tako će "majka hrabrost", kako su nazvali ovu ženu, zahvaljujući pomoći Grada, svojoj deci moći da pruži bezbrižno detinjstvo i odrastanje, kakvo imaju i njihovi vršnjaci.

Mališane i njihovu mamu u Starom dvoru je ugostio zamenik gradonačelnika. Izlazeći iz pokretne kancelarije Gorana Vesića, deca su bila zbunjena škljocanjem foto-aparata i zujanjem kamere, a dečak je odmah zagrlio zamenika gradonačelnika.

- Kada sam nedavno posetio Jelenu, samohranu majku sa petoro dece, ona nije ništa tražila - rekao je Vesić.

- Jedino je pitala da joj pomognemo da se zaposli, kako bi mogla samostalno izdržava svoju decu. To smo i učinili, tako da će Jelena konačno moći da zarađuje novac kako bi odgajala mališane. U međuvremenu ćemo uraditi sve što je moguće, odnosno što nam zakon dozvoljava kako bi se ovoj porodici pomoglo. Lično sam obezbedio da pet naših kompanija od sledećeg meseca, daju stipendije za svako od Jelenine dece, što će im biti dodatna pomoć.

On je istakao da je slučaj Jelene Dimić, kao i drugih porodica koje se nalaze u sličnoj situaciji u našem gradu, razlog zbog kojeg je pokrenuto osnivanje Fondacije za decu i omladinu Beograda.

- To je fondacija koja treba da pomaže porodicama koje nisu prepoznate u našem socijalnom sistemu - objasnio je Vesić.

- To nisu socijalni slučajevi, mogu da žive, ali im je potrebna dodatna pomoć. Reč je, uglavnom, o porodicama samohranih roditelja, najčešće majki. Ovo je način da im pomognemo. Tu smo i da pomognemo u prekvalifikaciji roditelja, kako bi lakše došli do posla.

Dimići sa Goranom Vesićem, Foto I. Marinković

Vesić je naveo da će osnivanja fondacije biti na dnevnom redu Skupštine grada. Fondacija će donacije obezbeđivati od kompanija, ali i pojedinačnih priloga građana. On je istakao da je siguran da će odziv kompanija biti veoma dobar s obzirom na to da je imao prilike da razgovara sa njihovim predstavnicima i da se uveri da su mnoge spremne da pomognu.

- Jelena je heroj i ako je neko zaslužio da država i Grad stanu iza nje, onda je to ona. Ovo je takođe dobar primer kako možemo iz jednog slučaja pronaći rešenje za mnoge porodice u Beogradu - zaključio je Vesić.

Palačinke

Kao pravi domaćin, Vesić je goste najpre ugostio u restoranu. Na meniju su bile čuvene "kraljevske palačinke", što je mališane obradovalo. On im je otkrio da je reč o "specijalitetu kraljeva" i da je Stari dvor jedino mesto u ovom delu Evrope gde se spremaju.

Zahvalnost za prijem i efikasnost

DECA se divno provode i ja sa njima. Želim da zahvalim gospodinu Vesiću na prijemu i na efikasnosti. Videli smo se pre oko tri nedelje. Ja sam pre tri dana bila na razgovoru za posao gerontodomaćice i dobila ga. Hvala od srca - rekla je Jelena Dimić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više