KASNE NA LET ZBOG INFO-TABLE: Minibus koji saobraća do aerodroma putnici uzalud čekaju na Slaviji

S. B. M.

18. 10. 2021. u 12:37

NA početnoj stanici na Slaviji jedan red vožnje, u stvarnosti drugi. Putnike koji bi da se minibus linijom A1 zapute ka vazdušnoj luci "Nikola Tesla" čeka neprijatno iznenađenje.

Foto I. Marinković

Na tabli piše da od ponoći do sedam ujutru ima osam polazaka, od sedam do 19 sati da minibusi saobraćaju ka aerodromu na svakih 20 minuta, kao i u 20.30 sati, 21.30 i 23 sata.

Ipak, korona je režim saobraćanja minibus linije izmenila, ali nadležni se nisu setili da tablu isprave iako su odavno izmenili red vožnje.

Linija pak vozi od sedam do 19 sati, na pola sata. Posle 19 sati do sutradan ujutru polazaka nema.

- Putovala sam za Istanbul prošle nedelje i let mi je bio u 9 ujutru. U sedam sati je već trebalo da budem tamo. Dan ranije pogeldala sam raspored na tabli, stigla na vreme, ali minibusa nije bilo. Na Slaviji je sa mnom čekalo još troje putnika. Kada smo shvatili da vozilo neće doći, pokušali smo da uhvatimo taksi - priča sugrađanka.

Svi koji koriste javni prevoz trebalo bi da proveravaju polaske na sajtu Sekretarijata za javni prevoz www.bgprevoz.rs, a ne na nekim drugim sajtovima. Ujedno, mogu proveriti saobraća li linija i pozivom dispečerskom centru na broj 3300-801.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više