PARK NA PETOM I ŠESTOM SPRATU: Rekonstrukcija Beograđanke do kraja godine

J.D. 21. 09. 2021. u 22:18

REKONSTRUKCIJA Beograđanke, koja je počela krajem prošle godine, biće završena do kraja ove, nakon čega će novi prostor moći da primi prve poslovne korisnike.

Privatna arhiva

Čuvena palata je od novembra prošle godine prešla u vlasništvo kompanije "Marera Propertis" koja je na održanoj javnoj licitaciji postala vlasnik nekada najviše zgrade na Balkanu.

U kompletno uređenje unutrašnjeg prostora od petog do 23. sprata zgrade, kao i renoviranje fasade, zamenu stakala i postavljanje spoljašnjeg osvetljenja, "Marera" je investirala više od osam miliona evra.

- Objekte renoviramo prateći poslednje svetske trendove u građevini, tehnologiji i arhitekturi - izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije. - Na Palati Beograd ćemo tako, na primer, izgraditi zelene parkovske površine na prostranim terasama zgrade na petom i šestom spratu, to je inovacija koja do sada nije primenjena na našem tržištu.

Dodala je i da je do sada izdato gotovo 70 odsto poslovnog prostora A klase u Beograđanki, i da sudeći po interesovanju, očekuju da će do njenog otvaranja biti izdat sav prostor koji je na raspolaganju. Inače, kompanije "Marera Properties" osnovana je 2009. godine i bavi se akvizicijom, razvojem, iznajmljivanjem i upravljanjem nekretninama komercijalne namene.

Paralelno sa radovima na rekonstrukciji Palate Beograd, započeto je i renoviranje zgrade BIGZ koji je u vlasništvu Marere od februara ove godine. Zgrada BIGZ će po planu biti gotova do kraja 2022. godine.

Pogledajte više