"SKADARLIJSKA BOEMIJA" U SUBOTU: Bogat kulturno-umetnički program u Skadarliji

J.D. 21. 09. 2021. u 15:24

TURISTIČKA organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije organizuju boemsko veče u Skadarliji u subotu od 19 časova. Veče će biti posvećeno poznatim ličnostima koje su živele, stvarale i ostavile neizbrisiv trag u kulturnom životu prestonice.

Foto Lična arhiva

Kroz period kada je Skadarlija živela i odisala boemskim duhom posetioce će povesti brojni glumci, pevači i umetnici, uz ambijent, pesmu i muziku praćenu stihovima i tekstovima posvećenim Skadarliji i Beogradu. O boemiji će govoriti glumica Vjera Mujović, od dobošara će moći da se čuje "Kodeks o ponašanju u Skadarliji", a program će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića.

Veći deo večeri će proteći u pesmi i slavnim numerama našeg renomiranog kompozitora Radeta Radivojevića, kome je ove godine pripala čast da ponese titulu Skadarlijskog boema 2021. godine. Posetioci će uživati u pesmama koje će izvesti poznati pevači narodne i tradicionalne muzike Čeda Marković i Danka Stojiljković. Seriju numera izvešće i vokalne solistkinje RTS-a Vesna Dimić i Biljana Petković u pratnji benda "Mocart" koji predvodi Nenad Jovanović.

Pogledajte više