PUTARI "OSLOBODILI" BOGOSLOVIJU: Završeni radovi na ulivnim trakama za Pančevački most, saobraćajni kolaps trajao juče do 17.00

S. B. M.

04. 09. 2021. u 16:08

STAVLjANjE novog asfalta na ulivnoj rampi koja vodi na Pančevački most u smeru ka Borči, koje je počelo u četvrtak, napravilo je velike gužve u Bulevaru despota Stefana i kod Bogoslovije.

ZASTOJ Deo saobraćajnice oko mosta preko Dunava, Foto N. Skenderija

Planirano je da radovi traju još sutra, do kraja dana, ali su na zadovoljstvo Beograđana iznenada okončani juče oko 17.00.

Na ulivnoj rampi, juče je kod stajališta javnog prevoza stavljen novi kolovoz.

Neobavešteni vozači koji su išli ka mostu vozili su pravo do prvog semafora, kako bi se vratili do okretnice kod Bogoslovije, a onda odatle uključili na most. Bilo je i onih bahatih, koji su umesto da voze pravo pravili prekršaj i skretali desno u ulivnu traku ka mostu. Pokušavajući da skrenu, zadržavali su kolonu vozila iza sebe.

Linije 43, 95 i 96, kao i noćna linija 101N, iz Bulevara despota Stefana su ulazile u Ulicu Dragoslava Srejovića, pa onda skretale levo prema Pančevačkom mostu. Upravo je ovaj deo bio najzakrčeniji, pa su autobusi stajali jedan iza drugog. Iako je policije bilo na ovom delu, njihovo prisustvo nije mnogo pomoglo.

Kružni tok kod Bogoslovije u četvrtak po podne i juče tokom čitavog dana bio je kao košnica. Kolone vozila duž Mije Kovačevića, Severnog bulevara i s druge strane Dragoslava Srejovića čekale su strpljivo da uđu u kružni tok i krenu ka željenom pravcu.

SNALAŽENjE

DOK je Beograđanima smetala samo gužva, oni koji dolaze iz drugih krajeva Srbije i koji su krenuli put Pančeva, nisu mogli lako da se snađu kako da stignu do mosta.

Pogledajte više