"VLAHOVIĆ" BEZ ŠKOLE: Žitelji naselja nezadovoljni zbog izostanka institucija i infrastrukture

A. VOJINOVIĆ

03. 09. 2021. u 17:00

STANOVNICI naselja Vojvoda Vlahović održaće protest kako bi skrenuli pažnju nadležnima na sve probleme sa kojima se godinama unazad suočavaju.

ZAHTEVI Izgranje osmoletke je prioritet, Foto Z. Jovanović

Među glavnim razlozima za okupljanje je obećana izgradnja osmoletke u ovom delu prestonice za 2.000 đaka, zatim vrtića i prateće infrastrukture. Građani planiraju skup za 18.30 odakle će u zajedničku šetnju krenuti od kružnog toka u naselju do Ulice Braće Jerković i nazad.

Prema rečima Marka Mladenovića iz udruženja "Moje naselje" reč je o protestu građana kojim žitelji Vojvode Vlahovića žele da podsete nadležne na obećanje:

- Glavni razlog protesta je izgradnja osnovne škole za koju smo pre godinu i po dana dobili obećanje da će biti završena do početka školske 2023. godine - navodi Mladenović za "Novosti".

Žitelji naselja Vojvoda Vlahović i ranije su alarmirali gradske oce da je škola i te kako neophodna jer u ovom delu prestonice deca uzrasta do 15 godina pohađaju osmoletke u okolini, od kojih je najbliža udaljena četiri kilometra.

Problem sa poplavljenim ulicama

Revoltirani građani, takođe, traže i da se konačno sprovede Plan detaljne regulacije koji je Grad Beograd usvojio još pre 16 godina!

- Oni od 2005. godine nisu uradili ništa od planiranog u naselju - nastavlja Mladenović.

- Godinama se, između ostalog, mučimo sa nedostatkom vodovodne i kanalizacione mreže.

Svaki put posle većih padavina iznova se borimo sa poplavljenim ulicama.

Pogledajte više