KONFERENCIJA NA MAŠINCU: Dizajniranje i proizvodnja novih materijala

B.B.

02. 09. 2021. u 14:24

DOKLE je svet stigao u istraživanjima, dizajniranju i proizvodnji novih materijala? Šta su najveći izazovi za savremenu nauku u ovoj oblasti i kakve se mogućnosti otvaraju za primene u širokom spektru tehnoloških oblasti, kao što su biomehanika, elektronika, konstruisani materijali i nematerijali?

Mašinski fakultet

Ovo su samo neka od pitanja o kojima će biti reči na Istočnoevropskoj konferenciji o aditivno proizvedenim materijalima - EECAM21, koja je počela na Mašinskom fakultetu u Beogradu i trajaće do 4. septembra.
Skup se održava u okviru evropskog "Horizont 2020" SIRAMM tvining projekta, a organizatori su Univerzitet u Beogradu, Politehnički univerzitet iz Temišvara, Institut za fiziku i materijale iz Brna, Univerzitet u Parmi i Norveški univerzitet za nauku i tehnologiju - Trondhajm
Cilj konferencije je promovisanje i uspostavljanje međunarodne naučne saradnje i razmena znanja o aditivno proizvedenim materijalima i srodnim disciplinama, kao i publikovanje zajedničkih radova i učešće na konkursima za finansiranje istraživanja iz ove oblasti.
Zbog aktuelne epidemiološke situacije u svetu, konferencija će okupiti 50 učesnika iz zemlje i inostranstva na samom Mašinskom fakultetu, uz dodatnih od 50 do 100 učesnika koji će rad skupa pratiti onlajn.

Pogledajte više