VELIKI POSAO PRED ODBORNICIMA: Danas sednica Skupštine grada Beograda - Evo koje teme su na dnevnom redu

S. B. M/A.V.

30. 08. 2021. u 10:18

SEDNICA Skupštine grada Beograda počela je u deset časova u Sava Centru.

Foto: S. B. M

Gradski odbornici doneli su odluku o potvrđivanju mandata novim odbornicima Skupštine grada -  Dragani Stoiljković, Predragu Barjaktaroviću i Danijeli Sekulić.

Odbornici su danas tajnim glasanjem za novog člana gradskog veća izabrali Marinu Ristić. 65 odbornika glasalo je ZA, jedan bio protiv, dok je jedan listić bio nevažeći.

Odbornici su o planovima detaljne regulacije kojih je bilo 12, kao i o šest odluka o izradi planova raspravljali objedinjeno. Svi planovi usvojeni su sa 66 glasova za od 67 odbornika koliko ih je tog trenutka bilo u sali.

Foto: S.B.M.

 

Pred odbornicima je veliki posao, pošto bi trebalo da izglasaju više od 50 tačaka dnevnog reda.

Razmatraće se Predlog zaključka o ispravci Odluke o završnom računu za 2020., predlog Odluke o izmenama i dopunama u taksi prevozu, Predlog odluke o javnom prevozu putnika u linijskoj plovidbi.

Osim toga, glasaće se o Predlogu odluke da skver na Vračaru ponese ime Milene Dravić i Dragana Nikolića, Predlog odluke o podizanju spomenika Dušku Radoviću, beogradskim alasima - "Alaski krst" kao i borcima poginulim tokom ratova devedesetih.

Ako gradski poslanici daju zeleno svetlo, i hala Pinki u Zemunu, vratiće se pod okrilje grada. Ujedno, danas će se odlučivati i o zabrani upotrebe otvorenog plamena i ćumura i stambenim zgradama.

BONUS VIDEO

 
Pogledajte više