PITANJE STANARA DIREKCIJI: Zašto je deo voždovačkog kružnog puta i dalje raskopan?

S. B. M.

24. 08. 2021. u 06:47

IAKO su radovi u Save Maškovića i Crnotravskoj završeni, žitelji naselja Stepa Stepanović su nezadovoljni.

Foto I. Marinković

Kružni put ka raskrsnici sa Ulicom vojvode Stepe je raskopan, tako da žitelji ne mogu automobilima da skrenu levo ka Vojvode Stepe nego i dalje moraju da kruže.

Zbog pet metara puta, i manje, problem stanara Stepe i dalje je ostao nerešen. Zbog toga i linije 49 i 50 voze i dalje izmenjenom trasom. A upravo one opslužuju veliki broj putnika ovog naselja. Kreću i đaci u školu, a dve osmoletke nalaze se upravo na tom potezu.

Zato su se stanari naselja juče obratili Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, sa nekoliko pitanja.

- Potez od Bahtijara Vagabzade do Vojvode Stepe je završen. Ipak, pre i za vreme izvođenja radova nije bilo nagoveštaja da će nakon završetka radova biti van funkcije raskrsnica Ulica Vojvode Stepe i kružnog puta. Molimo da nam dostavite zvanične informacije na pitanja: zašto je i dalje van funkcije ova raskrsnica? Šta se konkretno sa njom planira?

Kada će početi radovi i u kom roku će raskrsnica ponovo biti u funkciji?

Stanari Stepe na ovu su vezu željno čekali. Još čekaju i ulicu koja treba da spoji naselje sa Ulicom vojvode Stepe. Ova deonica trebalo je da bude izgrađena do aprila. Na toj vezi, radovi nisu ni počeli, a nema ni naznaka kada će. Od Direkcije su dobili odgovor da kompletiranje tehničke dokumentacije zavisi od drugih organa, kao i da je rok za izvođenje produžen do decembra.

Pogledajte više