RADOJIČIĆ: Ubuduće bez saobraćajnih gužvi na Banjici

Tanjug 23. 08. 2021. u 12:12

GRADONAČELNIK Beograda Zoran Radojičić izjavio je da, zahvaljujući završetku rekonstrukcije kružnog toka na Banjici i ulica Save Maškovića i Crnotravske, više neće biti velikih gužvi u tom delu grada.

Zoran Radojičić

Radojičić je precizirao da je dužina rekonstruisanih ulica 640, odnosno 300 metara.

- Zadovoljan sam jer ta moderna saobraćajnica dobro funkcioniše i tako će biti i u narednom periodu - rekao je Radojičić za TV Pink.

On je dodao da će uskoro biti zasađeno i 100 novih stabala, što će na najbolji način upotpuniti izgled tog dela grada.

Podsetio je da je ta saobraćajnica deo unutrašnjeg magistralnog prstena, koji je planiran još 2003. godine, što tadašnja vlast, kaže, nije uradila.

- Radimo tu deonicu, odnosno sektore jedan i dva koji su završeni. Iza toga sledi sektor tri, za koji se raspisuje tender i u skorijoj budućnosti će biti urađen. Sektori četiri i pet, to je deo ulica Braće Jerković i Svetozara Radojičića, već su završeni i ostaje nam sektor šest kojim stižemo do petlje „Lasta“ - rekao je Radojičić.

Na taj način će, dodaje, unutrašnji prsten biti završen i povezivaće Most na Adi sa mostom koji tek treba da se napravi na Adi Huji.

On je istakao značaj obilaznice oko Beograda, dodajući da se insistira na tome da tranzitni saobraćaj ne ide kroz prestonicu, već rubnim delovima grada.

Pogledajte više