PRAZNIK NA RECI: Tradicionalni "Karneval brodova" u subotu od Brankovog mosta do Sava promenade

S. B. M.

23. 08. 2021. u 13:23

MUZIČKI nastupi poznatih izvođača, koncerti za decu, edukativne i zabavne radionice, kao i profesionalni animatori i ove godine biće neizostavni deo programa 16. "Karnevala brodova" kojim se simbolično skreće pažnja na beogradske reke i obale.

Foto P. Mitić

Jedna od omiljenih manifestacija održava se u subotu, 28. avgusta, na Sava promenadi.

Na delu od Savskog mosta do mosta Gazela, posetioce očekuje bogat program namenjen čitavim porodicama. Program počinje u 16.30 časova defileom Policijskog orkestra, mažoretkinja iz Bele Crkve i vitezova Udruženja "Svibor". Uslediće koncert za decu na kom nastupaju Leontina, Jelena Tomašević i Tijana Dapčevićm koje će uz dečji hor "Čarolija" izvesti hitove sa festivala "Dečje beogradsko proleće".

Svečana povorka dekorisanih plovila počinje u 18.30 i kretaće se uzvodno od Brankovog mosta do kraja Sava promenade. Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisani brod, a pobednike očekuju vredne nagrade.

Kao najava predstave "Karmen" koju će premijerno početkom septembra izvesti naši najbolji operski pevači, posetioci karnevala brodova će imati posebnu priliku da čuju deo numera ovog slavnog dela.

Tokom manifestacije, u prostoru TC "Galerija" mališani mogu učestvovati u radionicama.

PRIJAVE U TOKU

JAVNI poziv vlasnicima plovila da se prijave za učešće u povorci na reci još uvek je u toku! Prijave slati najkasnije do četvrtka 26.avgusta na adresu bgkarnevalbrodova@gmail.com. Kontakt osoba: Aleksandar Mitrović 0628852216.

Pogledajte više