SISTEM "OKO SOKOLOVO" GODINU DANA PIŠE KAZNE: Mesečno se kazni više od 10.000 nepropisno parkiranih vozila

J.D. 09. 08. 2021. u 21:57

U GLAVNOM gradu se mesečno napiše više od 10.000 kazni za nepropisno parkiranje, uglavnom u centru grada. Ovo je svakako omogućeno zahvaljujući sistemu "Oko sokolovo" koje je bahate vozače na prestoničkim ulicama počelo da love pre tačno godinu dana.

Foto: Fejsbuk

Ovaj sistem kontroliše parkiranje u 340 ulica u centru grada na opštinama Stari grad, Vračar, Savski venac, Palilula, Zvezdara, ali i na Novom Beogradu i u Zemunu.

Kontrola je proširena na ulice donjeg Dorćola, Profesorske kolonije, Neimara i Čubure, a obuhvaćene su i ulice u naselju Beograd na vodi i okolini.

- Iznosi kazni za pojedince kreću se od 5.000 dinara do 25.000 dinara - izjavio je nedavno Ivan Divac, načelnik Komunalne milicije. - Sistem "Oko sokolovo" funkcioniše od avgusta prošle godine i njegova uloga je pre svega preventivna.

Ova multifunkcionalna specijalna vozila fotografišu nepropisno parkirane automobile u žutim trakama, na tramvajskim šinama, stajalištima javnog prevoza, pešačkim prelazima, kolovozu, trotoarima, a komunalna milicija šalje prekršajne naloge na kućnu adresu.

Pogledajte više