NA VOŽDOVCU NAPALI DVE EKIPE "ČISTOĆE": Nepoznati sugrađani u petak uveče oštetili dva vozila komunalnog preduzeća za prskanje komaraca

S. V.

08. 08. 2021. u 13:24

EKIPE JKP "Gradska čistoća" napadnute su u petak uveče na Voždovcu dok su sprovodile akciju zaprašivanja komaraca.

Foto Arhiva

Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, prvi napad dogodio se u Ulici Medakovićeva kod broja 22, kada je nepoznati napadač zaustavio njihovo službeno vozilo. Zatim je tupim predmetom počeo da udara i tako ošteti vozilo i tablet. Akcija suzbijanja komaraca je bila obustavljena a intervenisala je i policija.

Iste noći, dogodio se i drugi incident u Ulici Jove Ilića, kada je još jedan nepoznati sugrađanin čvrstim predmetom udarao vozilo, pokušavajući da spreči ekipu u obavljanju posla.

Foto Arhiva

U ovom komunalnom preduzeću kažu da su na vozilu vidljiva manja oštećenja, ali su njihove kolege ipak nastavile sa prskanjem insekata. Direktor "Gradske čistoće" Marko Popadić ponovo je apelovao na ljude da omoguće ekipama neometano obavljanje posla.

- Naše ekipe se svakodnevno susreću sa verbalnim napadima, a veoma često i sa fizičkim nasrtajima na vozila i zaposlene - ističe Popadić.

- Pojedinci na razne načine sprečavaju zaposlene u obavljanju posla, zbog čega se dešava da na nekim lokacijama nema akcije suzbijanja komaraca, iako je planirana.

Verujem da su pojedini sugrađani uplašeni za svoje zdravlje, ali zaista je neosnovano da smatraju da bi suzbijanje komaraca moglo negativno da utiče na zdravlje ljudi i životinja.

Danas se koriste preparati koji su apsolutno bezbedni.

Popadić je rekao da strah ne može biti opravdanje za nasilje, te da će svaki napad biti prijavljen nadležnima.

Pogledajte više