SENZORI NA STAROM GRADU: Obaveštenja vozačima o slobodnim parking mestima na uličnoj mreži u trebalo bi da budu dostupna od 9. avgusta

S. B. M.

27. 07. 2021. u 06:47

SISTEM obaveštavanja vozača na uličnoj mreži o slobodnim parking mestima putem senzora, od 9. avgusta trebalo bi da bude dostupan i na području Starog grada.

Foto Arhiva

Biće ugrađeno ukupno 1.829 parking senzora, a na 44 lokacije biće postavljeno 85 tabli obaveštenja.

Nakon završenih radova podzemnog dovođenja napajanja strujom za potrebe Sistema, "Parking servis" je počeo juče sa postavljanjem opreme. Putem flajera i plakata Opština Stari grad obaveštava stanare i vozače o uvođenju sistema i moli za razumevanje, zbog eventualnog premeštanja ili izmeštanja (prenosa) vozila sa jednog parking mesta na drugo mesto.

- U saobraćajno nejopterećenijim delovima Beograda senzori doprinose smanjenju gužvi zbog prekomernog kruženja vozila u potrazi za slobodnim parking mestom, a samim tim i smanjenju emisije štetnih gasova - rekao je Miloš M. Petrović, iz JKP "Parking servis".

Predsednik opštine Radoslav Marjanović navodi da veruje da će postavkom senzora od Francuske do ulice Pjarona de Mondezira i od Dušanove do Vasine, sugrađani uštedeti vreme.

Podsećamo, "parking servis" aplikacija za mobilne telefone navodi vozače do najbližih slobodnih parking mesta.

Pogledajte više