CRNOTRAVSKOM OD PONEDELJKA: Sutra se zatvara Save Maškovića i raskrsnica ove ulice sa Vojvode Stepe

S. B. Milošević

18. 07. 2021. u 08:51

OD sutra, vozila će moći da prolaze Crnotravskom ulicom od ulice Bahtijara Vagabzade do Bulevara oslobođenja. Završetkom ovog dela, putari sada mogu da nastave izgradnju veze Borska ulica - saobraćajna petlja "Lasta" sa infrastrukturom.

Foto D. Milovanović

Zato će Ulica Save Maškovića biti zatvorena za saobraćaj, kao i raskrsnica Vojvode Stepe i Save Maškovića i to od sutra do 23. avgusta. Saobraćaj će biti preusmeren, a vozila javnog prevoza će ići izmenjenim trasama.

Deo Crnotravske danas će biti završen i iscrtane žute linije i pešački prelazi. Iako će ovuda vozila ići, celom dužinom ostaje da se stavi još jedan sloj asfalta. Putari treba da završe i trotoare na strani gde je šuma, postave stajališta javnog prevoza, završe ivičnjake.

Ulica Save Maškovića se zatvara za saobraćaj, ali će ulaz u trgovinski objekat "Lidl" biti omogućen. Iako su putari ovde prvo počeli da rade, sa kopanjem se ubrzo na ovom delu stalo.

Na delu od Vojvode Stepe do "Lidla", tucanik je postavljen, kao i ivičnjaci. Od "Lidla" ka kružnom toku ulica je raskopana, a krupan i sitan kamen se tek bacaju.

Kada ove dve kolovozne trake budu završene, saobraćaj će biti pušten njima, a putari će onda preći na drugu stranu ulice kako bi raskopali postojeći kolovoz.

Foto D. Milovanović

Iako je rečeno da će sve biti gotovo na proleće 2021. (radovi su počeli 23. decembra prošle godine), sada je rok putarima 1. septembar. Kažu, moraće da rade u dve smene da to ispoštuju.

ALTERNATIVE

SUGRAĐANI će sada, zbog zatvaranja raskrsice biti u problemu. Sa Autokomande ka Kumodražu može se preko Ulice Bose Milićević, pa u Bulevar oslobođenja, zatim Bebelovom, pa opet u Vojvode Stepe do Kumodraža.

Iz Medakovića ka Banjici može se ulicama Braće Jerković, onda Kružnim putem Voždovac, pa kroz Bulevar Peka Dapčevića do Vojvode Stepe, a onda Bebelovom do Bulevara oslobođenja i Crnotravske.

Foto D. Milovanović

Ka naselju Braće Jerković iz Vojvode Stepe može se ulicom Ljube Vučkovića i Kumodraškom, a onda Darvinovom i Zaplanjskom.

IZMENE LINIJA JAVNOG PREVOZA

* Tramvaji 9,10 i 14 saobraćaće skraćeno do Trošarine. Uspostavlja se autobuska linija 9A koja vozi od Banjice 2 do Kumodraža 2.

* Trolejbusi 40 i 41 i dalje voze skraćeno do stare okretnice, ali lokal linija 41A i dalje vozi od te okretnice do Banjice 2.

* Autobus 33 iz Vojvode Stepe sada skreće u Ljube Vučkovića, onda vozi Kumodraškom i Bulevarom Peka Dapčevića do Farmaceutskog fakulteta, pa se vraća u ulicu Vojvode Stepe. Vozila na liniji 49 idu Crnotravskom, Paunovom, baštovanskom, Bebelovom, kroz stajalište "Voždovac" do Vojvode Stepe, pa Bulevarom Peka Dapčevića, onda Voždovačkim kružnim putem i dalje ka naselju "Stepa". Autobus 50 ide Voždovačkim kružnim putem, Bulevarom Peka Dapčevića i Vojvode Stepe, kroz stajalište "Voždovac" do Bebelove i Baštoanske, pa ulicom Bahtijara Vagabzade. Linije 403,405,406,407,408 i 503 voz skraćeno do okretnice "Banjica 2".

Pogledajte više