IZBACILI IH POSLE 7 GODINA: Izvršitelji i policija iselili stanare iz Maksima Gorkog 95

A. V. V.

17. 07. 2021. u 15:22

PORODICA Kocić juče ujutru je prinudno iseljena iz stana u Maksima Gorkog 95 na Vračaru! Izvršitelji i policija, bez prethodne najave, i to 22. put, "zakucali" su na njihova vrata i ovog puta ih izbacili iz kuće.

Foto Fejsbuk

I pored podrške velikog broja komšija, medijskih ekipa, kao i aktivista iz Združene akcije "Krov nad glavom", koji su pokušavali da još jednom odlože selidbu, tročlana porodica je, ipak, ostala bez svog doma. Kocići su kasnije zajedno sa članovima udruženja otišli ispred zgrade Predsedništva Srbije na Adrićevom vencu gde su proveli skoro čitav dan tražeći pomoć.

Prema rečima članova asocijacije "Krov nad glavom", juče ujutru oko 7.45 izvršitelji su provalili u stan na Vračaru, ukućane izveli napolje i promenili bravu na ulaznim vratima. Policija je Kocićima, kako su nam ispričali, potom zabranila ulazak u stan, dok su njihove stvari i nameštaj unajmljeni radnici iznosili u dvorište.

Stan na prvom spratu zgrade u Maksima Gorkog 95, kako su Kocići u više navrata isticali, sud je na licitaciji, zbog duga, prodao drugom vlasniku za 25.000 evra. S druge strane, porodica tvrdi da je sve dugove koji su postojali razdužila, ali da je njihov dom i pored toga otišao u tuđe ruke:

- Oni su na silu otvorili ulazna vrata, a da nam pritom nisu pokazali nikakav papir! Sedam godina smo u strahu od ovih ljudi - u dahu je novinarima i komšijama juče govorila Jasna Kocić.

Posle iseljenja, Kocići su otišli u Predsedništvo Srbije. Prema nezvaničnim informacijama, Jasnu su primili u kabinet rekavši joj da ode u policijsku stanicu i prijavi nezakonito iseljenje. Okupljeni aktivisti čitavog dana nisu odustajali od protesta i pored opomena obezbeđenja. Kako nisu hteli da se pomere sa platoa na Andrićevom vencu, nadležni su pozvali Komunalnu miliciju.

Pogledajte više