JERKOVIĆ POD MAŠINAMA DO 30. AVGUSTA: Od ponedeljka počinju radovi na obnovi voždovačke ulice

S. B. M.

17. 07. 2021. u 14:45

OBNOVA Ulice braće Jerković počela je sredinom maja, a radovi bi trebalo da budu gotovi u septembru, kada će ceo deo od Darvinove do Piva Karamatijevića dobiti novi asfalt.

Foto Arhiva

I dok izvođač radova JKP "Beograd put" tvrdi da se radi u dve smene, građani češće gledaju kako mašine stoje.

Radove u Ulici braće Jerković izvodi JKP "Beograd put", po programu radova Sekretarijata za saobraćaj, navode u ovom preduzeću.

- Radi se svakodnevno (i vikendom) u dve smene. Trenutno se završava prva faza od Darvinove do Ulice Jovana Bijelića, računajući i kolovoz i trotoare. Odmah zatim počinje izvođenje radova druge faze od Ulice Jovana Bijelića do Piva Karamatijevića. Planirani rok za završetak svih radova je 30. avgust. Radovi se odvijaju prema planu i ako vremenski uslovi dozvole neće biti odstupanja od rokova - navode u JKP "Beograd put".

Foto Arhiva

Voždovčani tvrde suprotno. Kažu da se putari više odmaraju nego što rade i da su mašine ostavljene "kao na izložbi".

Na delu koji se završava stavljen je jedan sloj asfalta, a vozila ovuda već prolaze. Zato su iscrtani i privremeni pešački prelazi. Drugi sloj asfalta tek treba da se stavi, a dotle će šahtovi da vire iznad kolovoza. Mašine sada prelaze na deo od pijace do kraja ulice.

Linije 18, 25, 25P i ADA 3 i dalje voze izmenjenim trasama.

KVALITET ZA DVE DECENIJE

TOKOM obnove menjaju se vodovodne i kanalizacione cevi. Pravi se podloga i nanose tri sloja asfalta koja bi trebalo da obezbede da, kako su nadležni istakli, ulica narednih 20 godina ne mora da bude obnovljena.

Pogledajte više