SPREMAJU MREŽU ZA GREJNU SEZONU: Remont toplovodnih cevi širom Obrenovca

S.V. 07. 07. 2021. u 16:55

ŠIROM opštine Obrenovac, radnici JKP "Topolovod" Obrenovac rade na rekonstrukciji grejne mreže, kako bi sve bilo spremno za grejnu sezonu. Kao i svakog leta, menjaju se i popravljaju na onim delovi cevovoda gde su tokom protekle zime nastali kvarovi zbog kojih su radijatori u nekim domaćinstvima bili hladni.

GO OBRENOVAC

Prema rečima direktora JKP "Toplovod" Borisa Ivkovića, postoje lokacije koje su ocenjene kao "kritične", te da je popravka takvih cevi veoma zahtevna.

- Kod naselja Gaj, prečnik toplovodne cevi najveći je u Obrenovcu, te radovi zahtevaju izuzetnu veštinu majstora, varilaca, bravara, ali i angažovanje građevinske mehanizacije - objašnjava Ivković.

Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković naglašava da su ostale "kritične" tačke u Ulici Vuka Karadžića i Četvrtoj ulici. On je najavio početak radova na širenju mreže toplovoda, te će prvo gradilište biti u naselju Dudovi gde će se raditi na izgradnji grejne mleže, čime će se obezbediti priključci meštanima koji žive u ovom delu Obrenovca.

Čučković je istakao da se uskoro očekuje i početak radova na izgradnji cevovoda od Termoelektrane kroz mesnu zajednicu Zvečka do naselja Potiće voće, odnosno Valjevskog puta, kako bi se došlo do Šljivica, te do Belog Polje, Urovaca, Krtinske.

Pogledajte više