MILION EVRA ZA LAZAREVAC: Među novim projektima Grada planiran vodovod u Mirosaljcima, plato u centru

A. Z. Klisurić

17. 06. 2021. u 06:45

GRAD Beograd uložio je milion evra u rekonstrukciju ulica i trga u Lazarevcu, a prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, koji je juče obišao rekonstruisani deo opštine, ovo je najbolji primer kako se u Beogradu sprovodi politika jednakog razvoja svih delova grada.

Foto Beoinfo

Vesić je naglasio da ih čeka velika investicija - početak izgradnje trga kod Opštine koji će imati podzemnu garažu sa 46 mesta, fontanu i dečje igralište.

- Do kraja ove godine sredićemo oko 7,5 kilometara ulica u vrednosti oko 200 miliona dinara, a u 2019. i 2020. godini uložili smo oko 200 miliona za uređenje ulica i nastavljamo u tom pravcu. Blizu smo potpisivanju ugovora kojim će BG voz povezati Lazarevac i centar. Kada budemo završili čitav projekat, imaćemo dupli kolosek između ove dve lokacije. Raspisali smo tender za Železničku ulicu, koja je važna zato što će se njenim uređenjem rasteretiti ulaz u grad, a 1. jula biće raspisan i tender za vodovod u Mirosaljcima - naveo je Vesić.

On je rekao da se bori da se u Lazarevcu realizuje još jedna investicija - izgradnja fabričkog postrojenja.

Foto Beoinfo

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, neophodno je omogućiti zapošljavanje ženske radne snage, a prvi na spisku za izgradnju fabričkih postrojenja su Lazarevac i Mladenovac. On je takođe najavio da je planirana i izgradnja jednog vrtića u Stepojevcu.

POČETAK IZGRADNjE KANALIZACIJE

PREDSEDNIK GO Lazarevac Bojan Stević rekao je da se očekuje izgradnja kanalizacione mreže u Velikim Crljenima kao i u MZ Momčilo Pavlović, Šopić i Branko Radičević. Kako je rekao podeljeni su projekti po pitanju ozakonjenja školskih objekata, putne infrastruktura, rešavanja problema vodovoda i kanalizacione mreže.

Pogledajte više