KAKAV "DERBI DELA MADONINA": Inter pobedom nad gradskim rivalom prišiva drugu zvezdicu

O. M.

22. 04. 2024. u 08:57

MILAN i Inter zatvoriće 33. kolo italijanske Serije A. Biće to 239. "derbi dela Madonina", tokom kojih su nas gradski rivali navikli na borbe za trofeje, a ovaj derbi poseban je zbog toga što bi Inter pobedom obezbedio 20. šampionsku titulu.

КАКАВ ДЕРБИ ДЕЛА МАДОНИНА: Интер победом над градским ривалом пришива другу звездицу

Tanjug/AP

Ostalo je šest kola do kraja prvenstva, a Inter ima 14 bodova više od Milana koji jedini ima teoretsku šansu da ga stigne.

Naravno, svima je jasno da je Inter već šampion i da je pitanje kola kada će obezbediti titulu, ali je isto tako jasno da bi "nerazurima" bilo najslađe da to ostvare u derbiju protiv ljutog rivala. S druge strane, "rosonerima" bi to bio težak udarac, naročito zbog činjenice da će Inter sada preteći Milan u broju naslova prvaka Italije, a pored toga, prišiće i drugu zvezdicu iznad grba, kao simbol 20 "skudeta".

Dakle, Milan bi danas mogao da ostane i bez poslednje šanse za trofej. U četvrtak su ispali iz Lige Evrope, porazom od Rome, i sada im je preostalo samo da odigraju šest utakmica do kraja sezone u Seriji A.

Ako ništa drugo, mogu da budu mirni što se tiče plasmana u Ligu šampiona naredne sezone. Italija će imati pet predstavnika (možda i šest, ako Roma završi šesta u Seriji A i osvoji Ligu Evrope), a Milan ima 15 bodova više od Atalante.

Od poslednjih šest utakmica, četiri će odigrati kod kuće, a tri protiv ekipa iz donje polovine tabele.

U njihovim mečevima ove sezone imamo treći najveći prosečan broj golova po meču – 3,13.

Sačuvali su mrežu u 12 utakmica, a nisu uspeli da postignu gol u samo dve utakmice. U Seriji A, Milan je u nizu od sedam mečeva bez poraza i samo jednom je izgubio od početka decembra. 

Poslednji poraz kod kuće dogodio se početkom novembra od Udinezea. Istina, u tom periodu su izgubili dve utakmice u Evropi (Dortmund u Ligi šampiona, Roma u Ligi Evrope) i jednu u Kupu Italije (Atalanta), ali u prvenstvu je "Đuzepe Meaca neosvojiva tvrđava kada je Milan domaćin.

Inter bi posao mogao da završi već danas. Ako pobede u ovom meču, biće novi šampioni Italije. Inter će u tom slučaju imati 17 bodova prednosti u odnosu na Milan na pet utakmica do kraja i niko neće moći da ih uhvati jer je Juventus na "minus 19" i pre ove utakmice. 

Inter je neverovatan ove sezone. Imaju samo jedan poraz posle 32 utakmice u Seriji A i taj poraz je usledio u septembru od Sasuola posle neobjašnjivog preokreta. Gotovo sedam meseci su neporaženi. Niz se proteže na 27 utakmica.

Inter je neporažen u gostima, ima najbolji napad u ligi sa 77 postignutih golova i najbolju odbranu sa 17 primljenih golova, u najboljoj su formi, najbolji su domaćini i najbolji su u gostima.

Jednostavno, oni su najbolji tim u ligi ove sezone! Postigli su najmanje jedan gol u svakoj utakmici ove sezone i sačuvali mrežu na 19 utakmica.

Takođe, na strani Intera je i tradicija, bar kad su u pitanju takmičarske utakmice. Inter ima 30 poena više u Seriji A i njenim prethodnicama Prima kategoriji i Diviziji nacionale, a 11 računajući i Kup, Superkup i evropske okršaje. Vezali su pet pobeda u kojima su primili samo jedan gol, u pobedi od 5:1 jesenas kada su bili nominalni domaćini. Što se tiče ukupnog skora, računajući i prijateljske utakmice, Milan ima jednu pobedu više.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)