ROMA IGRA STRAŠAN FUDBAL: U grotplo ''Olimpika'' dolazi direktan rival u borbi za Ligu šampiona

V.M.

22. 04. 2024. u 07:50

IAKO će sve oči biti uprte na ''Derbi dela Madonina'' koji je večeras na programu, nešto ranije će se odigrati još jedna veoma bitna utakmica u Seriji A u kojoj će Roma dočekati Bolonju na ''Olimpiku'' (18:30).

РОМА ИГРА СТРАШАН ФУДБАЛ: У гротпло Олимпика долази директан ривал у борби за Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Oba tima su dobila sjajne vesti sredinom nedelje, jer će Serije A iduće godine zahvaljujući nastupima italijanskih klubova u Evropi imati pet zagarntovanih učesnika u Ligi šampiona. Upravo su Bolonja i Roma trenutno četvrti, odnosno peti na tabeli, ali nemaju prava na odmor jer im za vratom dišu Lacio i Atalanta koji bi se uključe u bitku za neko od prvih pet mesta.

Roma puca od samopouzdanja što se i vidi po njenim igrama u poslednje vreme, pored toga što je vezala sedam ligaških mečeva bez poraza (pet pobeda, dva remija), napravila je i veliko iznenađenje u četvrtfinalu Lige Evrope izbacivši Milan i to poprilično ubedljivo, savladavši ga oba puta u dvomeču (1:0, 2:1).

Plasman u polufinale Lige Evrope je još jedna potvrda sjajnog posla koji radi Danijele de Rosi koji je u potpunosti preporodio ekipu od svog dolaska, a uskoro bi trebao biti nagrađen za to jer italijanski mediji prenosi da se uprava priprema da mu produži ugovor na još dve godine.

Retko koja ekipa se nalazi u formi u kakvoj je Roma i bilo bi veliko čudo da ''vučica'' u završnici sezone ostane bez Lige šampiona u kojoj je poslednji put igrala u sezoni 2018/2019.

''Đalorosi'' imaju poen prednosti u odnosu na Atalantu, a četiri boda zaostaju za četvrtoplasiranom Bolonjom koja je doduše odigrala meč više od njih, tako da nas očekuje zanimljiva završnica prvenstva u Seriji A.

U međuvremenu se u priču ušunjao i Lacio koji zaostaje tri boda za gradskim rivalom, ali je odigrao čak dva meča više od njega.

Što se tiče Bolonje, ona igra istorijsku sezonu i nadomak je toga da po prvi put zaigra u Ligi šampiona. Međutim, u poslednje vreme je počela da ispušta bodove i očigledno je da pritisak radi svoje, pošto su ''crveno-plavi'' u protekla dva kola remizirali sa Frozinoneom i Moncom (po 0:0).

Odbrana je uradila što je do nje na tim mečevima, ali napad je podbacio što danas ne sme biti slučaj ako misle da se nose sa razigranom Romom i Tijago Mota mora pronaći način da prodrma svoje udarne igle, Zirkzea i Orsolinija.

Ta napadačka impotentnost dodatno dobija na značaju ako dodamo činjenicu da Bolonja nije postigla gol na poslednje tri posete Romi, kao i to da je Mile Svilar u Seriji A poslednji put savladan desetog marta.

Ipak, gosti su ove sezone pokazali da znaju kako se pobeđuje domaćin jer su ga savladali sa 2:0 na ''Renato Dal'Ari'', mada je tada Romu vodio Morinjo, a i ekipa je bila baš osakaćena povredama bitnih igrača.

Što se tiče izostanaka sa današnjeg meča, Roma će biti bez Ndike, Azmuna i Lukakua, dok će kod Bolonje meč propustiti Ferguson, Odgard i Sumaro.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene