NOVO UPOZORENJE RHMZ: Upaljen žuti meteo alarm, u ovom delu Srbije se očekuju pljuskovi sa grmljavinom (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

03. 05. 2024. u 23:18

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je toku večeri, kišu slabog do umerenog intenziteta u većem delu Srbije, dok se u Banatu očekuje pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

НОВО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Упаљен жути метео аларм, у овом делу Србије се очекују пљускови са грмљавином (ФОТО)

Foto: P. Milošević

Slaba kiša padaće povremeno i na području Beograda i okoline.

Za Uskrs promenljivo

Za subotu se prognozira pretežno oblačno vreme, sa mestimičnom kišom i lokalnim pljuskovima, posebno na istoku i jugu zemlje, gde će ponegde biti praćeni i grmljavinom.

Tokom poslepodneva očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 17 do 24 stepena Celzijusa.

U nedelju na Vaskrs se očekuje promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Ponovo će biti toplije, sa temperaturama u većini mesta oko 25 stepeni Celzijusa.

 

Foto: RHMZ printskrin

 

 

Upaljen žuti meteo alarm

U Srbiji je trenutno na snazi žuti meteo alarm zbog kiše, a u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM upaljeno je upozorenje i zbog grmljavine.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao