ANDREA I NIKOLA ŠAMPIONI: Prvenstvo Srbije u sportskom plesu održano u Mionici

B. PUZOVIĆ

28. 03. 2024. u 06:40

ANDREA Savanović i Nikola Popović iz Plesnog kluba „Aurora” u Beogradu, šampioni su Prvenstva Srbije u sportskom plesu “Mionica open 24”, održanom u ovoj varošici.

АНДРЕА И НИКОЛА ШАМПИОНИ: Првенство Србије у спортском плесу одржано у Мионици

foto ou mionica

Pobednici u kategoriji seniora su Jovana Klenkovski i Aleksa Matović, a među starijim omladincima Tisa Babić i Petar Prokić – svi članovi Plesnog kluba „Beodens” iz Beograda.

U prepunoj sali mioničkog Sportskog centra učestvovalo je više od 400 takmičara iz Srbije i 42 iz inostranstva. Pred finale, održano je međugradsko promo-takmičenje 15 osnovnih škola, koje su prihvatile i podržale pilot projekat „I svi da plešu”. Posle jednomesečne obuke od četiri nastavna časa plesa, usledilo je školsko, a potom i međugradsko takmičenje, na kome je pobedila Prva osnovna škola iz Valjeva.

Takmičilo se više od 120 muško-ženskih parova, učenika trećih razreda osnovnih škola „Andra Savčić”, „Desanka Maksimović”, „Milovan Glišić”, „Nada Purić”, „Sestre Ilić” i Prva osnovna škola iz Valjeva, zatim „Milan Ilić Čiča”, „Miloš Obrenović” i „Sveti Sava” iz Aranđelovca, „Slavko Popović” iz Darosave, „Prvi Srpski ustanak” iz Orašca i „Milan Rakić” iz Donje Toplice i Mionice.

- Predstavili smo kako ples treba da izgleda u okvirima školskog sporta – kaže Predrag Mićić, član Upravnog odbora Plesnog saveza Srbije i predsednik Komisije za školski i rekreativni ples. - Naša misija je popularizacija plesne veštine u sredinama van Beograda i Novog Sada i da ovaj prelepi sport uđe u redovni nastavni plan i program učenika osnovnih škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!