SVAKE NEDELJE RADNA AKCIJA MEŠTANA: Program "Da nam sela budu bliža" u Stajićevu (FOTO)

B. G.

26. 04. 2024. u 17:40

SELO Stajićevo, nadomak Zrenjanina, godinama unazad poznato je po radnim akcijama, koje na nedeljnom nivou, organizuju složni i vredni meštani, sa idejom da ulepšaju i unaprede uslove za život i reše infrastrukturne i druge probleme.

СВАКЕ НЕДЕЉЕ РАДНА АКЦИЈА МЕШТАНА: Програм Да нам села буду ближа у Стајићеву (ФОТО)

foto: grad Zrenjanin

U okviru aktivnosti "Da nam sela budu bliža", ugostili su gradonačelnika Zrenjanina, Simu Salapuru i njegove najbliže saradnike, ponosni na činjenicu da je u selu realizovana kapitalna investicija, asfaltiranja pet hiljada kvadratnih metara jedne od glavnih Ulica Milinka Đorđevića, kao i da je 30 miliona dinara utrošeno za sanaciju divlje deponije.

Da su u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u toku radovi na izgradnji svećarnika i unutrašnjosti objekta koji je spomenik kulture od velikog značaja, koji je 1934. godine, po uzoru na srpsku srednjovekovnu arhitekturu, projektovao poznati srpski arhitekta Đorđe Tabaković.

- Ono što najviše raduje je činjenica da smo vrlo blizu rešenja problema prisustva metana u vodovodnoj mreži, ishodovana je građevinska dozvola za vodovodnu mrežu koja će povezivati Stajićevo sa Ečkom i uskoro ćemo imati odluku za finansiranje ovog projekta, vrednog 110 miliona dinara - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina.

Bojan Janjuć, predsednik Saveta mesne zajednice Stajićevo, ponosan je na slogu meštana, koji se jednom nedeljno organizuju i izvode različite akcije uređenja sela.

FUDBAL IGRAJU DECA IZ SELA

foto: grad Zrenjanin

Ponosni su žitelji Stajićava na svoj fudbalski klub osnovan 1934. godine, koji se takmiči u Područnoj ligi, a u njemu je 90 posto mladića iz sela, uz sjajan omladinski pogon koji je garancija za budućnost ovog sporta.

- Naredna, već dogovorena je akcija uređenja priobalja Begeja - dodao je Janjić. - Uređena je kanalska mreža vrednosti pet miliona dinara, dok je više od 50 miliona dinara koštalo asfaltiranje Ulice Milinka Đorđevića.

Uz sanaciju još jedne otkrivene deponije, jedan od zadataka meštana Stajićeva je i adaptacija i proširenje prostora u školi, za potrebe otvaranja nove vrtićke grupe, obzirom na zainteresovanost za upis dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja