BIVŠA ŠAMPIONKA U DUBLU STABS O ALKARAZU: "Karlos ne servira tako dobro kao Federer ili Đoković"

Novosti online

29. 03. 2024. u 12:30

Španski teniser Karlos Alkaraz je izgubio od Grigora Dimitrova, veoma ubedljivim rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:4, i tako završio učešće na turniru u Majamiju.

БИВША ШАМПИОНКА У ДУБЛУ СТАБС О АЛКАРАЗУ: Карлос не сервира тако добро као Федерер или Ђоковић

FOTO: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaras mora da poboljša servis da bi postao kompletan igrač, to je mišljenje bivše šampionke u dublu Rene Stabs. Ona se nikako ne slaže sa procenama stručnjaka da Španac servira dobro kao nekada Rodžer Federer.

Bivša šampionka u dublu Rene Stabs je analizirala početni udarac španskog tenisera.

- Karlos nije visok, bar ne kao Rodžer Federer. Rodžer je visok 185, ako se ne varam. On je nešto viši od Alkaraza, ali tu su, slične visine. Ipak, Rodžer je sjajno pogađao tačke. Urađena je dijagnoza servisa, gde serviraju sistemom "oko sokolovo". Rodžer je uvek gađao jako blizu linije. Kao i Novak. Kada pričamo o dva momka iste visine, Rodžeru i Karlosu, tačke koje pogađa Alkaraz nisu ni izbliza tako dobre - rekla je Stabs.

Po njenom mišljenju kaže da je najbolji teniser sveta Novak Đoković pravi primer toga kako servis može da se usavrši tokom karijere.

- Alkarazove tačke su dužine stopala od linije. Gađa dobro, servira jako i sve što uz to ide, ali ne pogađa blizu linije, jer bi Rodžer tako radio. Jedna oblast gde bi stvarno mogao da se popravi je servis - rekla je Rene Stabs. 

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!