DA OBOLELI OD KORONE LAKŠE DIŠU: Opšta bolnica u Pljevljima dobiće sistem za dovod kiseonika

M. D.

07. 04. 2021. u 21:15

ELEKTROPRIVREDA Crne Gore uručila je donaciju Opštoj bolnici u Pljevljima donaciju od 15.000 evra namenjenu za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe Kovid bolnice, koji je preko potrebna za unapređenje lečenja pacijenata.

ДА ОБОЛЕЛИ ОД КОРОНЕ ЛАКШЕ ДИШУ: Општа болница у Пљевљима добиће систем за довод кисеоника

Foto: M. Drobnjak

- Od EPCG, kao nacionalne kompanije, očekuje se da doprinese društvenoj zajednici, pogotovo kada se građani i država nalaze u specifičnoj situaciji, kakva je pandemija KOVID 19. Pljevlja su vrlo značajna karika crnogorskog energetskog lanca i posebno mi je zadovoljstvo da baš bolnici u Pljevljima bude usmerena prva donacija od mog postavljenja za izvršnog direktora kompanije. Nadam se da će naša podrška doprineti bržem i lakšem oporavku pacijenata, ali i donekle olakšati rad svakodnevni rad zdravstvenim radnicima - kazao je Nikola Rovčanin, izvršni direktor EPCG, prilikom potpisivanja ugovora o donaciji dodajući da EPCG mora pokazivati senzibilitet za društveno odgovorno poslovanje i društveno odgovorne prakse, kao dio dugoročne poslovne strategije, naročito kada su u pitanje javne zdravstvene ustanove kojima je podrška neophodna zbog dugotrajne borbe sa pandemijom Kovid 19.

Rovčanin je naglasio i da će se, dok on bude na čelu kompanije, kroz strateško, dugoročno delovanje posebna pažnja posvetiti podršci društvenoj zajednici, kako u zdravstvu, tako i u drugim oblastima od značaja za njen razvoj, kako na lokalnom, tako i nacionalnom nivou. 

Direktor Opšte bolnice Pljevlja, dr Saša Grbović kazao je da je pomoć Elektrprivrede za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe Kovid bolnice, od nemernljivog značaja u ovom trenutku za pljevaljsku bolnicu.

- Interno odelenje s odsekom za Infektivne bolesti je celokupno opredeljeno za kovid bolnicu. Kako pandemija već dugo traje, a sve je više pacijenata sa težom kliničkom slikom, sve je veća i potreba za kiseoničkom potporom. Do sada se potpora s kiseonikom pružala preko boca s kiseonikom a koji su zbog udaljenosti za nabavku i transport iziskivali velike troškove za našu ustanovu. Pomoć Elektrprivrede za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe Covid bolnice, od nemernljivog je značaja u ovom trenutku za našu bolnicu i naš grad - kazao je dr Saša Grbović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!