PODRŽALI SARAJEVO I REZOLUCIJU O GENOCIDU U SREBRENICI: Na pomolu još jedan skandal u Bijelom Polju

M. SEKULOVIĆ

26. 04. 2024. u 22:21

U BIJELOM Polju, u režiji "gradskih otaca" na pomolu je novi skandal, koji će, bez ikakve sumnje, doneti nove podele u ovoj sredini.

ПОДРЖАЛИ САРАЈЕВО И РЕЗОЛУЦИЈУ О ГЕНОЦИДУ У СРЕБРЕНИЦИ: На помолу још један скандал у Бијелом Пољу

M. S.

- Kolegijum Opštine Bijelo Polje, koga čine predsednik Opštine, predsednik Skupštine Opštine i dva potpredsednika Opštine, pruža punu podršku nastojanjima prijateljskog Grada Sarajeva, da okupi široku koaliciju gradova regiona, Evrope i sveta, koja će solidarno i otvoreno podržati usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici na predstojećoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Ovo je u petak veče saopšteno na zvaničnim nalozima koje Opština Bijelo Polje ima na društvenim mrežama.

- To je civilizacijska i ljudska obaveza svih nas, prema istoriji, prema sadašnjosti, ali i prema srećnijoj budućnosti generacija koje dolaze i koje zaslužuju da im ostavimo drugačije i bolje društvo u kojem se tako nešto više nikada ne može i ne sme ponoviti - saopštio je Kolegijum Opštine Bijelo Polje.

To je deo obrazloženja odluke koju su u ime više od 45.000 građana donela četiri čoveka, iz koalicije DPS-Bošnjačka stranka.

PRIPREMA ZA DOLAZAK BENjAMINE

Ovakva odluka po svemu sudeći pripremljena je prilikom susreta predsednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića i gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, na nedavnom skupu u Baru.

Karić je pozvala Smolovića u zvaničnu posjetu Sarajevu, a dat je predlog da se organizuju dani Sarajeva u Bijelom Polju, što je Smolović sa zadovoljstvom prihvatio.

-Grad Sarajevo i Bijelo Polje tradicionalno baštine kvalitetnu saradnju i dobre međuljudske odnose. Oni se temelje na dugoj tradiciji zajedničkih vrednosti antifašizma, borbe za slobodu, ljudsko dostojanstvo, bratstva i mira među svim ljudima bez obzira na sve različitosti. To je naše najveće bogatstvo na kojem počivaju Bijelo Polje i Sarajevo. Uvereni smo da je jedini put ka učvršćivanju multikulturalne i multietničke demokratije, ali i održivog, dugoročnog mira na ovim prostorima upravo suočavanje sa prošlošću i jasna osuda svih stravičnih zločina protiv čovečnosti i njihovih počinioca, kako pred sudovima pravde i istorije, tako i pred sudom naše etike i kolektivnog sećanja na žrtve bezumnih politika - piše kolegijum Opštine Bijelo Polje u ime svojih građana.

Bijelo Polje je jedina oština u Crnoj Gori u kojoj nikada nije promenjena vlast DPS nakon raskola u toj partiji 1997. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja