PRETUKLI PLJEVLJAKA DOK JE BRANIO JOANIKIJA: Optužni predlog protiv policajaca zbog akta nasilja nad demonstrantom

M. D.

06. 04. 2021. u 17:26

PROTIV pet policiskih službenika Centra bezbednosti Pljevlja Osnovno državno tužilaštvo u tom gradu, podnelo je Osnovnom sudu u Pljevljima optužni predlog zbog krivičnog dela zlostavljanje.

ПРЕТУКЛИ ПЉЕВЉАКА ДОК ЈЕ БРАНИО ЈОАНИКИЈА: Оптужни предлог против полицајаца због акта насиља над демонстрантом

Foto: Printscreen

Kako je saopšteno iz ODT-a, optužni predlog podnet je protiv I.N, V.B, R.S, G.M, S.K, koji su službenici Interventne jedinice policije.

Optužni predlog podnet je i protiv komandira Stanice policije u Centru bezbednosti Pljevlja Milana Jovića zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

- Optužni predlog odnosi se na postupanje policijskih službenika prema oštećenom O.M. u večernjim satima 13.05.2020. godine u ulici Kralja Petra u Pljevljima  kada je došlo do okupljanja većeg broja građana u užem centru grada - naveli su iz Tužilaštva.

Oni su naveli da  su tom prilikom policijski službenici naneli lake telesne povrede O.M.

Slučaj prebijanja O. M. 13. maja prošle godine, od strane policiskih službenika u Pljevljima, tokom spontanog protesta građana povodom hapšenja vladike Joanikija i grupe sveštenika iz Nikšića nakon skoro godinu dana dobiće sudski epilog.

Nekoliko dana nakon incidenta, Savet za građansku kontrolu rada policije je saopštio da su policijski službenici CB Pljevlja u postupanju prema O. M. prekoračili ovlašćenja zbog čega je došlo do povrede prava.

U Osnovnom sudu u Pljevljima u toku je sudski postupak protiv O. M. Njega tužilaštvo sumnjiči da je 13. maja prošle godine počinio krivično delo napad na službeno lice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!