OTVOREN PUT LUBNICE-JEZERINE: Bolja veza juga sa severom Crne Gore

M. SEKULOVIĆ

18. 03. 2024. u 19:33

POSLE duže od sedam godina gradnje, put između Lubnica u opštini Berane i Jezerina na području Kolašina, koji će umesto predviđenih oko 35 miliona, građane Crne Gore koštati više od 56 miliona evra, konačno je danas otvoren za saobraćaj, doduše u probnom režimu od sedam do 18 sati.

ОТВОРЕН ПУТ ЛУБНИЦЕ-ЈЕЗЕРИНЕ: Боља веза југа са севером Црне Горе

Vlada CG

- Put dug 15 kilometara i tunel Klisura od 2,8 kilometara, koji su od danas probno otvoreni za saobraćaj, neki su od projekata kojima se sever povezuje s ostatkom Crne Gore, što je prioritet Vlade - saopštio je premijer Milojko Spajić.

Premijer je sa saradnicima i čelnicima opština Berane i Kolašin prisustovao puštanju puta u saobraćaj.

- Veliko je zadovoljstvo da ovaj dugoiščekivani projekat danas puštamo u probni rad. Pristupni putevi lokalni nisu na zavidnom nivou, međutim, radićemo na tome narednih meseci. Najbitnije je da je put od Berana i vasojevićkog kraja prema ostatku Crne Gore, odnosno Podgorici, skraćen 30 do 40 minuta. To je velika i jako bitna vest za ovaj kraj. Infrastrukturno povezivanje severa jedna je od najbitnijih tema aktuelne Vlade. Svi programi Vlade, uključujući Evropa sad 2, zavise od takvih poteza. Izuzetno smo zahvalni i našim prijateljima iz Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD). Jedan veliki projekat koji će otvoriti severoistok Crne Gore za mnogo bolju povezanost je auto-put Mateševo - Andrijevica - kazao je Spajić.

S obzirom na to da se radi o probnom radu, saobraćaj na putu nije dozvoljen za teretna i vozila za prevoz opasnih materija.


 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!