BORČA U VRHU INTERESOVANJA: Prosečna cena kvadrata oko 2.500 evra, najskuplje na Savskom vencu, Starom gradu i Vračaru

A. Z. K.

29. 03. 2024. u 14:26

PROSEČNA cena kvadrata u Beogradu je oko 2.500 evra.

БОРЧА У ВРХУ ИНТЕРЕСОВАЊА:  Просечна цена квадрата око 2.500 евра, најскупље на Савском венцу, Старом граду и Врачару

Foto: Unsplash

Najviše novca za novu nekretninu daju kupci stanova na Savskom vencu, Vračaru i Starom gradu. Beograđani sve više razgledaju nekretnine u Borči, pa je ovo palilulsko naselje izbilo u sam vrh liste zbog cene kvadrata, koja je niža i za 1.000 evra od proseka.

Od početka godine zabeležen je blagi rast prosečne cene u odnosu na prošlu godinu. Tokom 2023. godine kvadrat je bio oko 2.500 evra, trenutna cena starogradnje je 2.572 evra, dok je za novogradnju potrebno izdvojiti 2.496 evra. Međutim, agenti za nekretnine kažu da cene stagniraju. Najskuplje je na Savskom vencu, Starom gradu i Vračaru. Kvadrat na Savskom vencu, kada se izuzme Beograd na vodi, može da se nađe i za 2.800 evra na Autokomandi.

- U okolini Palate pravde cena kvadrata trenutno je oko 3.100 evra, slično je i na Dedinju. U blizini Kliničkog centra kvadrat je 3.300, a 100 manje procenjuje se kvadrat na Zelenom vencu - rekli su nam zaposleni na sajtu za oglašavanje nekretnina "Četiri zida". - Oni koji planiraju da kupe stan najčešće se informišu o nekretninama u Zemunu i Novom Beogradu. Međutim u sam vrh izbila je Borča i trenutno je ispred svih beogradskih naselja. Popularne lokacije su Mirijevo, Karaburma i Batajnice.

Najčešće 50 kvadrata

U BEOGRADU se najčešće grade stanovi od 50 metara kvadratnih. Prema podacima Sekretarijata za upravu, najveću kvadraturu u novogradnji prošle godine imali su stanovi na Vračaru, Savskom vencu, Novom Beogradu, Čukarici i u Rakovici. U ovim opštinama prosečno se prave stanovi koji imaju od 60 do 70 metara kvadrtanih. U ostalim beogradskim opštinama investitori se odlučuju za gradnju stanova od oko 50 kvadrata.

Porodice najčešće traže trosobne stanove od 70 metara kvadratnih. Međutim, najveći broj kupaca traži ipak se odlučuje za stanove od 50 kvadrata, koje mogu i da izdaju. Kako su nam objasnili osim povoljnije cene kvadrata, mladi bračni parovi sa decom odlučuju se za ova naselja zbog blizine i većeg broja osnovnih škola.

- Cena kvadrata u Borči je 1.460 evra, dok je za Mirijevo neophodno izdvojiti 400 evra više - pričaju naši sagovornici. - Mirijevo ima dobru povezanost sa svim delovima Beograda, a trebalo bi da bude još bolje u narednim godinama s obzirom na to da će do Mirijeva ići i prva linija budućeg metroa. Takođe, ono što ove lokacije čini privlačnim pre svega za porodice i mlade parove su veliki broj škola, vrtića i parkova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!