REPROGRAM DUGA DO KRAJA OKTOBRA: "Infostan" produžio rok za plaćanje neizmirenih dugovanja

A. Z. K.

26. 04. 2024. u 19:14

BEOGRAĐANI koji imaju neizmirene obaveze prema "Infostanu" biće u prilici da se prijave za reprogram do 31. oktobra.

РЕПРОГРАМ ДУГА ДО КРАЈА ОКТОБРА: Инфостан продужио рок за плаћање неизмирених дуговања

Računi "Infostana", Foto: M. Anđela

Akcija je počela 1. novembra i bilo je planirano da traje do kraja meseca, ali je sada rok produžen za još šest meseci.

Kako su saopštili u JKP "Infostan tehnologije", dužnici će biti u prilici da svoja dugovanja otplaćuju u ratama, a uslovi pod kojima se ugovor sklapa nisu se menjali. Kroz ovu akciju otpisuju se kamate i umanjuje se glavni deo dugovanja.

Beograđani koji žele da svoj dug izmire kroz reprogram mogu da odaberu broj mesečnih rata. Oni koji se odluče za jednokratno plaćanje, dobiće umanjen glavni deo dugovanja za 15 odsto.

Foto privatna arhiva

 

- Oni koji žele da plate u tri rate dobiće umanjenje od 12 odsto. Popust od 10 odsto dobiće oni koji svoje zaduženje budu plaćali kroz šest rata. Oni koji se odluče na izmirivanje zaostalih obaveza u narednih godinu dana i 12 mesečnih rata biće im otpisano pet odsto glavnog duga - rekli su za "Novosti" u "Infostanu".

Ustupak redovnim platišama

ČESTO su Beograđani koji redovno izmiruju svoje obaveze revoltirani zbog reprograma. Oni koji svakog meseca izmiruju svoje obaveze mogu ostvariti maksimalno sedam odsto popusta na mesečnom računu. Oni koji plate račun do 15. u mesecu ostvaruju pet odsto popusta. Korisnici koji plaćaju pola godine redovno dobijaju šest odsto, a sedam odsto popusta dobijaju građani koji godinu dana u kontinuitetu plaćaju redovno račune.

Najosetljivija kategorija korisnika su penzioneri i korisnici socijalne pomoći, ove kategorije mogu dobiti umanjenje duga za 20 odsto i mogućnost otplate na čak 60 rata u zavisnosti od visine zaduženja. Građani se o reprogramu mogu informisati i zaključiti ugovore u nekoj od 11 ekspozitura širom Beograda ili u zgradi Direkcije. Osim toga, više informacija Beograđani mogu dobiti i preko Servisnog centra grada pozivom na broj 11-0-11 ili neke od ekspozitura, putem imejla infostan@infostan.rs, kao i na zvaničnom sajtu preduzeća.

Kada je "Infostan" u novembru pokrenuo ovu akciju, tokom prve dve nedelje ekspoziture preduzeća bile su prepune. Među mnogobrojnim Beograđanima najviše je bilo penzionera koji svoj dug žele da izmire kroz rate.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori