NAJBOLJIM MESTA U KNEZ MIHAILOVOJ: Grad raspisao javni poziv uličnim izvođačima za dobijanje dozvola (FOTO)

A. Z. K.

18. 03. 2024. u 17:08

ULIČNI umetnici ponovo kreću u borbu za dozvole, koje će im u naredne dve godine obezbediti "parče asfalta" sa kojeg će uveseljavati prolaznike.

НАЈБОЉИМ МЕСТА У КНЕЗ МИХАИЛОВОЈ: Град расписао јавни позив уличним извођачима за добијање дозвола (ФОТО)

Foto P. Milošević

Grad je raspisao javni poziv za zabavljače koji mogu da se prijave do 10. aprila, a nakon toga očekuje ih i audicija na kojoj će pokazati svoje umeće. Pre dve godine na ovaj konkurs javilo se više od 200 zabavljača koji su se borili za svoje mesto u centralnim gradskim štraftama i zabavljali Beograđane i turiste prethodne dve godine.

Slikari, muzičari i plesači mogu svoje prijave da proslede Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju do 10. aprila. Oni bi trebalo da navedu kako i koliko bi program trebao da traje. Oni koji dobiju dozvole biće zaduženi da svojim umetničkim radom ulepšavaju prestoničke ulice u naredne dve godine, koliko će im važiti dozvole.

Pravila za zabavljače

U JAVNOM pozivu koji je objavljen navodi se i da artisti svoje programe i performanse mogu da izvode od 10.00 do 22.00. U naseljenim zonama za zvučne programe obavezna je pauza za vreme kućnog reda od 14.00 do 17.00. Na lokacijama u centru grada (Knez Mihailova, Skadarska ulica, centralni gradski trgovi) pojedinačni programi mogu trajati najduže dva sata. Nije dozvoljena izgradnja bina, korišćenje bubnjeva i visokozvučnih drvenih duvačkih instrumenata.

- Oni koji dobiju najviše ocene od komisije dobiće i najbolje pozicije. Za njih su rezervisane Knez Mihailova i Skadarska ulica, Beogradska tvrđava, Trg republike i Park vojvode Vuka - navodi se u javnom pozivu. - Oni koji dobiju niže ocene dobiće dozvole za Terazijski plato i podzemne prolaze, trgove, parkove i zelene površine, Savski i Dunavski kej.

Pre dve godine javio se veliki broj artista koji su se borili za dozvole, a na audiciji se pojavilo oko 200 zabavljača. Tada je najvišu ocenu dobila grupa plesača. Među najbolje ocenjenim bio je i Nenad Batinica, odnosno, klovn Srećko, i Radivoje Radulović sa svojim viteškim performansom.

Foto Z. Jovanović

Među kandidatima najbrojniji su bili slikari i muzičari. Likovni umetnici pre dve godine dobili su 72 dozvole, dok su svirači i pevači dobili dvadesetak odobrenja manje.


 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!