NOVA ZLATNA MEDALJA ZA SRBIJU: Jovan Nikolić šampion Evrope u boksu (FOTO)

Novosti online

28. 04. 2024. u 20:58

MLADI srpski bokser Jovan Nikolić osvojio je titulu prvaka Evrope, pošto je ove nedelje u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 71 kg, savladao Gruzijca Eškerhana Madijeva 4:1.

НОВА ЗЛАТНА МЕДАЉА ЗА СРБИЈУ: Јован Николић шампион Европе у боксу (ФОТО)

FOTO: BSS / Emilija Jovanović

Nikolić je nošen podrškom sa tribina u hali "Aleksandar Nikolić" preokretom u trećoj rundi doneo prvo zlato muškom timu Srbije na šampionatu.

Najsjajnije odličje na Prvenstvu Evrope 2024. za Srbiju u muškoj konkurenciji osvojio je mladić velikog i nežnog srca, sa barutom u rukama i profesorskim znanjem plemenite veštine. Nikolić je pokazao da je rođen za velika dela kroz sve mečeve na ovom takmičenju, ali i protiv Gruzijca Eškerhana Madijeva u samoj borbi za zlato. Intoniranje himne "Bože pravde" u znak trijumfa i osvojenog zlata za Srbiju na šampionatu "Starog kontinenta" izborio je u fantastičnom meču, praćenom frenetičnim navijanjem domaće publike.

Srpski muški tim na ovom šampionatu osvojio je i šest bronzi - Rade Joksimović, Omer Ametović, Almir Memić, Vahid Abasov, Veljko Ražnatović i Sadam Magomedov.

BONUS VIDEO: Himna Srbije kojom je završena svečanost otvaranja Evropskog bokserskog prvenstva u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!