SRBIJANSKI MEŠIHAT STAO U ODBRANU PATRIJARHA PORFIRIJA: Oštro kritikovali sramnu odluku Prištine - "Takvo ponašanje je nedopustivo"

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

13. 05. 2024. u 22:23

NAKON zabrane prištinskih vlasti Patrijarhu Porfiriju da uđe na terotiju Kosova i Metohije oglasio se i predsednik Mešihata srbijanskog Muftija Abdullah Numan.

СРБИЈАНСКИ МЕШИХАТ СТАО У ОДБРАНУ ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА: Оштро критиковали срамну одлуку Приштине - Такво понашање је недопустиво

Foto: Instagram/porfirije_patrijarh

- Srbijanski Mešihat ispred Rijaseta Islamske zajednice Srbije osuđuje neislamski nečovečni postupak privremenih Kosovskih vlasti kojim je sprečen Patrijarh SPC g.Porfirije da poseti svoje savernike i sunarodnike na KiM. 

Takvo ponašanje je nedopustivo i ne doprinosi međuljudskim i međususedskim odnosima koje na Uzvišeni Bog zapoveda svima. - navodi se u saopštenju.

Podsećamo, prištinske vlasti na prelazu Merdare danas nisu dozvolile patrijarhu srpskom Porfiriju i sedmorici arhijereja SPC da uđu na teritoriju KiM, kako bi sutra prisustvovali svečanom početku rada redovnog godišnjeg zasedanja Sabora u Pećkoj patrijaršiji.

Patrijarh Porfirije i episkopi vraćeni su sa administrativnog prelaza odnosno uručene su im tzv. odbijenice, bez ikakvog razloga i obrazloženja.

Zbog toga Sabor SPC neće, kao što je bilo planirano, početi sa radom sutra u Pećkoj patrijaršiji, već će se arhijereji okupiti u Beogradu, u Hramu Svetog Save na Vračaru, gde će u devet sati početi liturgija.

BONUS VIDEO: POČEO SASTANAK VUČIĆA I VARHELjIJA  - Predsednik dočekao evropskog komesara za proširenje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)