VUČIĆ O VEŽBI "VIHOR 2024": Promenila su se vremena i načina ratovanja, ali danas smo pokazali mnogo veću snagu

Novosti online

19. 04. 2024. u 18:44

PREDSEDNIK Srbije Aleksadnar Vučić je tokom gostovanja u Dnevniku na TV Pink pričao i o današnjoj združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Vojske Srbije "Vihor 2024".

ВУЧИЋ О ВЕЖБИ ВИХОР 2024: Променила су се времена и начина ратовања, али данас смо показали много већу снагу

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić kaže da je zadovoljan pripremom same vežbe i njene organizacije.

- Suštinski moramo da napustimo koncept četiri brigade. Moramo imati jedinice za delovanje u svim rodovima vojske. I jedinice da dronovima za izviđanje, dronove kamikaze, dronove sa bombama... Ne možete da imate brigadu zaduženu za jedno, za drugo. Promenila su se vremena i način ratovanja. Istovremeno, pokazali smo mnogo veću snagu - rekao je on.

Istakao je da je sva tehnika nova i da mu je bilo interesantno da vidi sistem "ALAS".

- Samo je u dva metra promašio, to je dozvoljena razdaljina. Na tome smo dugo radili, i na dronovima koji su od izuzetnog značaja - kazao je Vučić.

- Dronovi kamikaze su gotovo svi pogodili. Nemam ni problem da pomenem i značaj privatnih kompanija, iako uvek navijam za državni sektor. Kompanija PRDC je pokazala danas dron koji nosi 12 mina od 60 mm. Zamislite sada udaljenost rovova u nekom brdskom području, dovoljno je da podignete taj dron i da bacate mine u neprijateljske tranšeje. Danas je 12 od 12 pogodilo u centar mete - kazao je Vučić.

On kaže da su PASARSI obavili veliki posao i da su pogodili dronove mete koje je napravio PRDC.

- Sve su pogodili, a pokazali su i kako mogu da deluju i na oklopna vozila. Mnogo toga smo videli, vrhunsku obučenost i bez greške pripremljeno sve. Videli smo i glupe komentare Kurtija. Smeta mu što smo 30 km udaljeni od administrativne linije. Pa sada treba u centru Beograda da pravimo. To nekada postaje tragikomično, koliko gluposti treba da slušate od ljudi iz regiona i nekih svetskih zvaničnika - dodaje predsednik.

Vučić je rekao da živi za uspeh i napredak naše zemlje.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima