LAK ZADATAK ZA BARSU: ''Fenjeraš'' ne bi smeo da predstavlja problem katalonskom gigantu

V.M.

16. 05. 2024. u 07:35

FUDBALERI Barselone će borbu za drugo mesto sa Đironom nastaviti na gostovanju Almeriji u utakmici 36. kola La lige (21.00).

ЛАК ЗАДАТАК ЗА БАРСУ: Фењераш не би смео да представља проблем каталонском гиганту

FOTO: Tanjug/AP

Fudabaleri Barselona polako privode kraju poprilično razočaravajuću sezonu. Titulu nisu uspeli da odbrane, podbacili su u Kupu kralja i Superkupu, a u Ligi šampiona su dogurali samo do četvrtfinala gde ih je savladao PSŽ.

Sve što im je preostalo je borba za drugo mestu u La ligi, a tu bitku vode sa Đironom u odnosu na koju imaju poen prednosti i odigran meč manje tri kola pre kraja.

Sem prestiža, drugo mesto je veoma bitno za Barsu jer ono donosi igranje Superkupa, a ukoliko ne uspeju da zaigraju na njemu, to bi predstavljalo dodatni finansijski gubitak za tim koji generalno ima velikih ekomonskih problema koji su sve veći iz godine u godinu.

Bitan trijumf blaugrana je ostvarila početkom nedelje kada je u ponedeljak pred svojim navijačima na ''Monžuiku'' savladala Real Sosijedad sa 2:0. Golove su postigli Jamal i Rafinja, a nakon dugo vremena dobru partiju odigrala je i defanzivna linija kluba i to je bio prvi put nakon mesec dana, iliti četiri utakmice, da Barsa nije primila nijedan gol.

Večeras ne bi trebala da ima problema sa osvajanjem nova tri boda jer ide na noge najgoroj ekipi La lige, Almeriji, koja je ubedljivo zacementirana za dno tabele sa 17 sakupljenih bodova na svom saldu.

Domaćini su prošle godini obezbedili opstanak, ali odlazak nekoliko bitnih igrača nisu umeli da nadomeste i zbog toga će se uskoro vratiti u Segundu.

Glavni problem ove ekipe je veoma loša defanzivna igra, primili su čak 70 golova do sada, a navala to nije umela da nadomesti i postigla je premalih 35 pogodaka.

Ipak, u prvom delu sezone Almerija je dobrano namučila Barselonu. Odigrali su veoma dobar meč, dva puta su se vraćali iz zaostaka protiv katalonskog giganta, ali posle pogotka Serđi Roberta u 83. minutu nisu to uspeli da učine i po treći put, pa je na kraju Ćavijeva četa slavila sa 3:2.

Što se tiče izostanaka sa večerašnjeg duela, domaćini će biti bez jednog od svojih najboljih igrača Ramadanija, dok će kod gosta meč propustiti Balde, Gavi, Gundogan i Frenki de Jong, a pod velikim upitnikom je standardni provotimac Arauho.

Očekujemo otvoren meč sa dosta pogodaka u kojem bismo prednost dali Barseloni koja se bori za drugo mesto na tabeli.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&|1+&||1+ (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)