VELIKI JURIŠ NA HARKOV: Počelo oslobađanje važnog mesta - "Ruske trupe samouvereno idu napred" (MAPA)

Novosti online

16. 05. 2024. u 15:53

RUSKE trupe počele su oslobađanje mesta Lipci u Harkovskoj oblasti, rekao je na Prvom kanalu šef regionalne administracije Vitalij Gančev.

ВЕЛИКИ ЈУРИШ НА ХАРКОВ: Почело ослобађање важног места - Руске трупе самоуверено иду напред (МАПА)

Foto: Profimedia

- Najvažniji grad, koji je sada na ivici potpunog oslobođenja, je, nesumnjivo, Volčansk. Sledeće je naselje Lipci, naši momci su već na prilazima, počinje rad na njegovom oslobađanju, aktivno radi avijacija, artiljerija, stalno rade, ne ćute - rekao je on.

Prema rečima šefa administracije, situacija u Harkovskoj oblasti ostaje napeta, ruske trupe samouvereno idu napred.

Ruske trupe napreduju ka Lipcima komandnim visovima od sela Glubokoje, čije je oslobađanje Ministarstvo odbrane objavilo dan ranije. Odavde je oko 20 kilometara do harkovskog obilaznice. Istovremeno, sa zapada, ruske trupe će biti zaštićene Travjanskim rezervoarom.

Foto: Liveumap

Mesto Lipci severno od Harkova

Jedinice grupe Sever izvode aktivne vojne operacije u oblasti Harkov. Ministarstvo odbrane je 12. maja objavilo oslobađanje sela Borisovka, Ogurcovo, Pletenjevka, Pilna i Strelečja, sutradan je postalo poznato da je vojska zauzela Gatišće, Krasnoe, Morohovce i Olejnikovo.

Gančev je takođe izvestio da ruske trupe već kontrolišu zapad i sever grada Volčanska. Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je zauzvrat priznao da su ukrajinske jedinice u ovoj oblasti bile prinuđene da pređu na „povoljnije pozicije“, odnosno da se povuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)