SELTIKSI POKAZUJU KO JE GAZDA NA ISTOKU: Tejtum je spreman da vrati titulu u Boston

V.M.

21. 05. 2024. u 14:21

DVA sata posle ponoći košarkaši Boston seltiksa će u prvoj utakmici finala Istočne konferencije dočekati Indijana pejserse u čuvenom ''TD gardenu''.

СЕЛТИКСИ ПОКАЗУЈУ КО ЈЕ ГАЗДА НА ИСТОКУ: Тејтум је спреман да врати титулу у Бостон

Foto: Profimedia

Boston je u dosadašnjem toku plej-ofa opravdao ulogu velikog favorita za osvajanje Istočne konferencije, prvo je rutinski izbacio Majami sa 4:1 u seriji, a zatim je istim rezultatom savladan i Klivlend.

Iako su početkom doigravanja ostali bez Porzingisa, to nije poremetilo Seltikse koji u svom sastavu imaju veliki broj kvalitetnih igrača, generalni menadžer Bred Stivens je odradio sjajan posao u sastavljanju ekipe i zaslužuje pohvale koje dobija širom američkih medija.

Najbolji igrač domaćina je svakako Džejston Tejtum, a pored njega odlične partije pružaju Braun i Vajt, a defanzivni bedem ekipe se sastoji od Horforda i Holideja koji su poznati kao odlični plej-of igrači.

Par godina je Boston bio nadomak osvajanja titule i deluje da bi ova sezona mogla biti ta kada će se konačno popeti na tron, pogotovo jer je Minesota eliminisala po kladionicama njihovog glavnog konkuretna u borbi za titulu, Denver nagetse.

Sa druge strane, mladi tim Pejsersa je nadmašio očekivanja i plasirao se u finale Istočne konferencije nakon veoma zanimljive serije sa Niksima. Protiv Njujorčana nije viđen nijedan brejk sve do sedme utakmice kada su Pejsersi predvođeni maestralnim Halibartonom (26 poena) ''počistili'' Nikse u ''Medison skver gardenu'' sa 130:109.

Doduše, ono što vredi napomenuti je to da Indijana ima dosta sreće sa izostancima ključnih igrača njihovih rivala u dosadašnjem toku plej-ofa. U prvoj rundi Milvoki je bio bez Janisa i Lilarda veći deo serije, dok su Niksi bili bez Anunobija i Rendla, dok se na sedmom meču povredio i Džejlen Branson.

U regularnom delu sezone brza košarka koju igraju gosti je umela da namuči domaćina u regularnom delu sezone, sastali su se čak pet puta i Seltiksi su slavili tri puta naspram dva trijumfa Pejsersa.

Večeras očekujemo da Boston silovito otvori seriju pred punim tribinama ''TD gardena'' i očekujemo rutinski trijumf čete Džoa Mazule.

NAŠ TIP: hendikep 1 (-7,5) (kvota 1,58)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo