POBEDA JE TURCIMA PREKO POTREBNA: Lagumdžija i družina se i dalje nadaju Olimpijskim igrama

V.M.

21. 05. 2024. u 12:30

DANAS počinje muška odbojkaška Liga nacija, a jedan od mečeva odigraće Turska i Kanada koje se sastaju u Antaliji od 19 časova.

ПОБЕДА ЈЕ ТУРЦИМА ПРЕКО ПОТРЕБНА: Лагумџија и дружина се и даље надају Олимпијским играма

Foto: Profimedia

Kanađani su preko kvalifikacionog turnira osigurali plasman na Olimpijske igre u Parizu, tako da im Liga nacija dolazi kao dobra priprema za njih. Sa klupe ih predvodi trener Tomas Samuelo koji je okupio odličan tip i svi kvalitetni igrači su se odazvali na njegov poziv, tako da na raspolaganju ima Mara, Lepkija, Švorca, Hoga i družinu.

Sigurno je da će hteti dobro da odigraju Ligu nacija kako bi napravili solidnu uvertiru za Olimpijske igre, ali pitanje je da li će već na prvom meču Samuelo izvesti najjači sastav ili će dati nešto duži odmor igračima poput Mara i Lepkija koji su imali naporne sezone sa svojim klubovima.

Sa druge strane, Turci nemaju pravo na grešku ako žele da se dokopaju Olimpijskih igara. To je realno gledano veoma težak zadatak, ali ukoliko budu pobeđivali na svojim utakmicama, nije nemoguće da čekiraju vizu za Pariz.

Uzdanica ekipe je svakako korektor Lubea, Adis Lagumdžija, a pored njega bitnu ulogu bi trebalo da imaju Mert Matić, kao i Adisov mlađi brat Mirza Lagumdžija.

Turci su trenutno 14 na svetskoj rang-listi, a kako bi se dokopali Olimpijskih igara, morali bi se popeti na deveto mesto koje trenutno drži Srbija. Razlika između reprezentacija iznosi čak 43 boda (253 naspram 210) i jasno je zašto domaća reprezentacija nema pravo na grešku.

Verujemo da će domaća publika biti veliki faktor na ovoj utakmici i da će pogurati Lagumdžiju i družinu ka pobedi.

NAŠ TIP: Turksa - Kanada 1 (kvota 2,25)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!