BITKA ZA PLASMAN U PREMIJER LIGU DUGO NIJE BILA OVAKO ZANIMLJIVA: Razigrani Lids mora slaviti u prestonici kako bi sačuvao prvo mesto

V.M.

29. 03. 2024. u 11:28

JEDAN od derbija 39. kola engleskog Čempionšipa igra se na ''Vikeredž roudu'' gde će Votford ugostiti lidera prvenstva, ekipu Lidsa (21.00).

БИТКА ЗА ПЛАСМАН У ПРЕМИЈЕР ЛИГУ ДУГО НИЈЕ БИЛА ОВАКО ЗАНИМЉИВА: Разиграни Лидс мора славити у престоници како би сачувао прво место

FOTO: EPA

Borba za sam vrh tabele Čempionšipa je izuzetno zanimljiva. Sredinom sezone je delovalo da će se Lester prošetati do titule, a da će se ostali timovi boriti za drugo mesto koje direktno vodi u Premijer ligu, međutim, to više nije slučaj i trenutni lider je Lids koji je izjednačen po broju bodova sa ''lisicama''', ali je zbog bolje gol-razlike iznad njega na tabeli. Pravo na kiks ne postoji za ova dva tima jer im za vratom diše sjajni Ipsvič, najveći hit prvenstva. Momci sa ''Portmen rouda'' igraju fenomenalno  i imaju samo poen manje od Lidsa i Lestera i strpljivo čekaju njihovu grešku kako bi ih pretekli na tabeli.

Ono što vredi istaći je to da je Lester odigrao meč manje od pomenutih timova, ali je u dosta lošijoj formi od njih i sigurno je da nas očekuje neverovatno zanimljiva završnica prvenstva.

Što se tiče današnjeg meča, zadatak je jasan za Lids, a to je osvojiti tri boda i tako nastaviti sa sjajnim igrama koje pružaju u drugom delu sezone. Popularni ''paunovi'' su bez prvenstvenog poraza u 2024. godini i na 13 odigranih utakmica ostvarili su neverovatnih 12 pobeda uz remi sa Hadersfildom.

Očigledno je da se četa Danijela Farkea nalazi u ozbiljnom naletu, a s obzirom na partije koje pruža, slobodno se može reći da je glavni favorit za povratak u elitu.

Pored napada koji je među najboljima u ligi (70 posgitnutih golova), treba nahvaliti i odbranu gostiju koja igra na visokom nivou u martu, pa je Lids poslednja tri trijumfa ostvario bez primljenog gola.

Što se tiče Votforda, on mirno dočekuje završnicu sezone, trenutno je na sredini tabele na 13. mestu i zaostaje prevelikih 13 bodova za ekipama koja se nalaze na pozicijama koje vode u plej-of, tako da nema za šta da se bori.

Kao i uvek, turbulentnu sezonu "stršljenova" obeležile su brojne smene trenera, a večeras će ih sa klupe predvoditi bivši igrač Tom Kleverli koji je na svom debiju savladao Birmingem (1:0) okončavši seriju domaćina od četiri vezana meča bez trijumfa.

Danas će imati dosta teži zadatak protiv razigranog Lidsa koji juriša na povratak u Premijer ligu, a uz to će i tradicija biti protiv njega jer su gosti upisali tri uzastopne pobede nad Votfordom, uključujući trijumf iz prvog dela sezone kada je bilo 3:0 za nekadašnjeg engleskog šampiona.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,57)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!