OBA TIMA IGRAJU NA VISOKOM NIVOU: Domaćin je vezao osam pobeda, ali gosti su favoriti na ''Johan Krojf areni''

V.M.

19. 03. 2024. u 09:36

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, fudbalerke Ajaksa će ugostiti Čelsi (18.45).

ОБА ТИМА ИГРАЈУ НА ВИСОКОМ НИВОУ: Домаћин је везао осам победа, али гости су фаворити на Јохан Кројф арени

EPA/EFE

Igračice Ajaksa su bile deo veoma zanimljive grupe ''C'' u prvoj fazi takmičenja, borba za prolaz u četvrtfinale se vodila do samog kraja, a trijumfom nad Romom posle preokreta u poslednjem kolu rezultatom 2:1 osigurali su drugo mesto sa deset sakupljenih poena.

Iako su danas autsajderi, ono što im daje vetar u leđa je sjajna forma u kojoj se nalaze. Nanizale su osam pobeda u svim takmičenjima, a poslednju su ostvarile pre pet dana ubedljivim trijumfom nad Jong Ajaksom u kupu (5:1), tako da sa dosta samopouzdanja dočekuju današnju utakmicu.

Sa druge strane, Čelsi je godinama poznat kao jedna od najjačih engleskih ekipa, a to ponovo pokazuje ove sezone jer obračun na ''Johan Krojf areni'' dočekuje na prvom mestu ondašnje ženske Superlige.

Što se tiče Liga šampiona, gostujuće fudbalerke su se prošetale kroz grupnu fazu koju su završile bez poraza. Ostvarile su četiri pobede i dva remija uz odličnu gol-razliku, 15:5.

Kao i njihov današnji rival, nalaze se u odličnoj formi, na poslednjih 15 utakmica u svim takmičenjima upisale su 14 pobeda, a jedini neuspeh imali su protiv Sitija koji ih je savladao sa 1:0 sredinom februara.

U redovima gostiju nalazi se naša reprezentativka i najpoznatija fudbalerka Jelena Čanković, koja je odigrala 11 utakmica ove sezone za ekipu iz Londona.

NAŠ TIP: X2&|1+&||1+ (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!