NEVEROVATNOJ SERIJI NEMA KRAJA: ''Sveci'' ne znaju za poraz od septembra!

V.M.

06. 02. 2024. u 08:22

U ponovnoj utakmici četvrtog kola FA kupa fudbaleri Sautemptona će na ''Sent Merisu'' dočekati Votford (20.45).

НЕВЕРОВАТНОЈ СЕРИЈИ НЕМА КРАЈА: Свеци не знају за пораз од септембра!

Foto: Profimedia

Krajem januara ovi timovi su se susreli na ''Vikeredž roudu'' i Votford je bio blizu prolaska u petu rundu jer je vodio gotovo ceo meč nakon pogotka Martinsa u petom minutu, ali nije uspeo da sačuva tu prednost i pri samom kraju utakmice Armstrong je poravnao na 1:1, usput održavši neverovatan niz Sautemptona od 23 uzastopne utakmice bez poraza!

''Sveci'' su tu seriju sjajnih rezultata započeli krajem septembra kada su izgubili od Midlbroa u prvenstvu. Nakon toga su nanizali čak 23 utakmice bez poraza, a na tim mečevima su upisali 16 pobeda uz sedam odigranih remija.

Zbog te forme, domaćin se u potpunosti vratio u borbu za povratak u elitu, a proteklog vikenda trijumfom nad Roteramom (2:0) popeo se na drugo mesto tabele Čempionšipa, pozicije koja direktno vodi u Premijer ligu iz koje su ispali prošle sezone.

Arhitekta ovog uspeha je mladi škotski stručnjak Rasel Martin koji radi sjajan posao od kada je letos preuzeo ekipu, a posao mu olakšava što na raspolaganju ima najboljeg igrača u drugom rangu engleskog fudbala, Adama Armstronga.

Engleski ofanzivac je postigao čak 15 golova i podelio 11 asistenicja u dosadašnjem toku Čempionšipa, tako da se ujedno bori za najboljeg strelca, odnosno najboljeg asistenta takmičenja.

Sa druge strane, Votford se u poslednje vreme pretplatio na remije i u 2024. godini je na osam odigranih mečeva čak pet puta igrao nerešeno, a uz to je upisao dve pobede i poraz.

Taj jedini poraz doživeo je proteklog vikenda kada je bolji od njega bio Kardif rezultatom 1:0.

To je bilo još jedno u moru slabih napadačkih izdanja ''stršljenova'' koji su postigli samo jedan gol na poslednja tri susreta u svim takmičenjima.

Što se tiče FA kupa, oba tima su započela učešće u trećem kolu gde je Votford bio bolji od Česterfilda (2:1), dok je Sautempton rutinski izbacio Volsol (4:0).

Pored pomenutog meča u FA kupu, večerašnji rivali su zanimljivo i u prvenstvu odigrali 1:1 početkom decembra.

Ako pogledamo izostanke, nema većih problema ni u jednom taboru.

Domaćin će biti bez Ariba, Sulemanje i Stjuarta, dok će kod gosta meč propustiti Kajembe.

Verujemo da će Sautempton nastaviti svoj niz i tako zakazati obračun sa Liverpulom u petom kolu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)